Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Valverde o Slavii: Čekám skvělého, těžkého soupeře. Výhra může být klíč k postupu

Nic jiného než maximální výkon nepovede k úspěchu. Slavia udělala na věhlasnou Barcelonu dojem v úvodních dvou zápasech skupiny proti Interu Milán a Dortmundu i při jarním tažením do čtvrtfinále Evropské ligy. Trenér Ernesto Valverde nečeká v Praze rozhodně nic jednoduchého.

Trenér Barcelony Ernesto Valverde
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Čekám skvělého, těžkého soupeře. Viděli jsme ty jejich dva zápasy v Lize mistrů, v minulé sezoně vyřadili Sevillu. Je to soupeř, který se staví čelem ke každému zápasu. Útočí v mnoha lidech, hodně běhá, takže budeme muset odehrát skvělý zápas, jestli tu chceme vyhrát," řekl Valverde.

"Hodně lidí si myslí, že jsme papírově jasným favoritem. Ale nastoupí 11 proti 11 lidem, navíc těch 11 lidí, co proti nám bude stát, hodně běhá. Víme, že nás čeká nejvíc běhavý tým z celé Ligy mistrů. Myslím, že to bude zápas ve vysokém tempu, ale my jsme na tohle zvyklí," dodal kouč Barcelony.

Očekává, že Slavia nebude jen bránit. "Remizovali s Interem, v tom zápase dominovali. Málem vyhráli. S Dortmundem dostali trochu smolné dva góly. Vedou českou ligu, hrají hodně do útoku, útočí v hodně lidech. Myslím, že zítra se o tom přesvědčíme. Slavia se mi líbí hlavně týmovým duchem, jak útočí, možná bych vyzdvihl Součka, který hodně tlačí tým dopředu," vyzdvihl Valverde.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii se na Barcelonu uzdravili marodi. Nejde se netěšit, hlásí Coufal

Barcelona má po dvou kolech ve skupině čtyři body. "Pro nás je to velmi důležitý zápas, samozřejmě i pro Slavii. Pokud zítra získáme tři body, bude to hodně důležité do dalšího průběhu. Může to být klíč k postupu," uvedl Valverde.

S tím souhlasil i stoper Barcelony Clément Lenglet. "Víme, že zápasy se Slavií jsou důležité. Chceme zvítězit a získat tři body, abychom měli rezervu, protože nás čekají těžké zápasy s Interem a Borussií. Víme, že tyhle zápasy na začátku a na konci skupiny jsou pro nás velice důležité," řekl Lenglet.

"Slavia je velmi soutěživý tým. Víme, že jde o nebezpečného soupeře. Je to talentovaný tým se silnou ofenzivou. Mají dobré útočníky. Jsou rychlí dopředu, mají hráče, kteří se ženou do útoku," uvedl čtyřiadvacetiletý Francouz.

"Ohrozili Inter i Borussii. Dokážou si vytvořit šance a můžou nás potrápit. Sami víme, co máme dělat, abychom jim dokázali čelit. Přistupujeme k nim s respektem, protože odvádějí svoji práci dobře," prohlásil Lenglet.

Katalánci přijeli do Prahy v dobrém rozpoložení

Po rozpačitém úvodu sezony zvítězil katalánský velkoklub v posledních pěti soutěžních utkáních za sebou a španělskou soutěž vede o bod před Realem Madrid.

"Jsme na tom lépe než na začátku sezony. Víc si věříme, hrajeme lépe a jsme silnější vzadu. Nedostáváme tolik gólů jako na začátku. To samozřejmě pomáhá, takže hrajeme každý zápas lépe a lépe. V sobotu jsme sehráli jeden z nejlepších zápasů v sezoně," připomněl Lenglet ligovou výhru 3:0 v Eibaru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články