Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Valverde: Nebudu se omlouvat soupeřům za to, že máme Messiho

S lehkostí sobě vlastní skočili fotbalisté FC Barcelona do semifinále Ligy mistrů. Ve čtvrtfinálové odvetě totiž na Camp Nou deklasovali Manchester United 3:0 a vzhledem k vítězství 1:0 v Anglii slavili postup. Hrdinou utkání se stal hvězdný Lionel Messi, který už v prvním poločase skóroval dvakrát. Po závěrečném hvizdu ho velebil jak kouč katalánského velkoklubu Ernesto Valverde, tak jeho protějšek Ole Gunnar Solskjaer.

Trenér Ernesto Valverde gestikuluje ve čtvrtfinále LM
zdroj: EFE autor: Andreu Dalmau

Znovu se tak potvrdilo, že pokud argentinský útočník v některém ze dvou duelů vyřazovací fáze soutěže rozvlní síť, Barcelona nevypadne. "Vždy nás dokáže vytáhnout z bryndy. Hrál skvěle a jeho góly změnily průběh zápasu. Nebudu se soupeřům omlouvat za to, že máme Messiho a oni ne," řekl Valverde.

Rovněž kouč United Solskjaer měl pro klíčového muže FCB slova uznání. "V úvodní čtvrthodině jsme si vytvořili pár slušných šancí, ale pak to vzal na sebe Messi. Je to fotbalista nejvyšších kvalit, je hlavním rozdílem. On a Cristiano Ronaldo jsou nejlepšími hráči poslední dekády. Včera opět předvedl svou kvalitu," uznal bývalý norský útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Manchester United

Jednatřicetiletý Messi je s deseti brankami nejlepším střelcem aktuálního ročníku Champions League. Vystoupení mužstva ho proti United potěšilo. "Bylo to úžasné. Přesně to jsme my. Prvních pět minut jsme byli nervózní, ale pak jsme skórovali a předvedli působivý výkon," prohlásil Messi, jenž rozjel i akci vedoucí k třetímu zásahu do sítě Manchesteru.

Kapitán Barcelony se ve čtvrtfinále soutěže trefil poprvé od roku 2013. Celkem proti anglickým týmům vstřelil ve 32 utkáních LM 24 gólů.

"Blaugranas" jsou mezi elitním kvartetem poprvé od roku 2015, kdy si dokráčeli pro ušatý pohár. "Jsme nadšení. Chvíli to trvalo, než jsme se do semifinále probojovali. Rádi bychom se dostali až do finále. Věříme si, ale víme, že pět nepovedených minut vás může vyřadit," konstatoval Valverde.

Dalším protivníkem FCB bude Porto, nebo Liverpool. "Reds" doma první duel vyhráli 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články