Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vaclík: Líbil by se mi Dortmund, ale s Portem musíme být spokojení

Praha - Přestože brankář Basileje Tomáš Vaclík si před losem osmifinále Ligy mistrů přál nejvíce Dortmund, tak i s Portem je spokojený. Pětadvacetiletý fotbalový reprezentant považuje portugalský tým za hratelnějšího protivníka a postupové šance vidí padesát na padesát.

"Ze soupeřů v osudí se může podle jména zdát, že Porto je asi jeden z těch přijatelnějších, když se člověk podívá na Bayern a Barcelonu... Oni si říkají to samé, protože tam měli možnost i Manchester City a Paris St. Germain. Takže spokojenost bude asi na obou stranách," řekl Vaclík.

"Věřím, že do posledních minut se bude hrát o postup na obě strany. Věřím, že šanci budeme mít, určitě to bude padesát na padesát. U nás začíná liga v únoru, takže bude fajn, když budeme mít dva nebo tři zápasy odehrané a nepůjdeme do toho hned z voleje. Ukáže se až na hřišti," doplnil bývalý gólman Žižkova či Sparty.

Sám měl pro úvodní jarní kolo LM jiného favorita. "Mně by se líbil Dortmund, protože Bundesliga je momentálně asi nejsilnější soutěží světa. A u Borussie se mi zase líbí Vestfálský stadion, takže i s tou dojezdovou vzdáleností pro fanoušky i pro všechny okolo Basileje by Dortmund byl dobrá volba. Ale s Portem musíme být také spokojení," uvedl Vaclík.

Přiznal, že o portugalském vítězi Ligy mistrů z roku 2004 a jeho hráčích ještě tolik informací nemá. "Znám výsledky Porta a vím, že vyhráli svou skupinu a určitě budou hodně silní. Co se týče individualit, tak dostaneme spoustu informací, až se na ně budeme připravovat," konstatoval Vaclík. "Portugalská liga není tak mediálně známá. Tyhle věci si budu muset dohledat asi trošku složitěji než třeba u Realu Madrid," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Los LM: Basilej čeká Porto, Čecha s Chelsea PSG
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články