Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V prvním poločase jako bychom na hřišti nebyli, litoval Guardiola

Londýn – Prohra Manchesteru City v Monaku 1:3 znamenala konec anglického velkoklubu v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Kouč Pep Guardiola nesl vyřazení těžce, na vině byla podle něj především malá agresivita a špatný útok. Proč jen dostalo City v součtu obou utkání šest gólů?

Pep Guardiola
zdroj: Reuters

Pro Guardiolu to byl opravdu trpký jubilejní 100. zápas v evropských pohárech. "Nebylo to o obraně. Naši útočníci musejí být agresivní a podržet míč. To nedělali a to je důvod, proč jsme vypadli," řekl Guardiola. "Naše síla je v napadání. Jsme ale příliš pomalí a proto jsme také v Evropě dostali tolik gólů," přidal na adresu útočné trojice Sergio Agüero, Raheem Sterling, Kevin de Bruyne.

City v Monaku přišlo o náskok už po 29 minutách a v prvním poločase ani jednou nevystřelilo, což se mu stalo v Lize mistrů poprvé. "Nechtěli jsme dát soupeři šanci, aby si myslel, že si může jen tak přihrávat. V prvním poločase jako bychom na hřišti ani nebyli," prohlásil bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Monako - Manchester City

Po přestávce se sice hosté výrazně zlepšili a přitlačili, ale Agüero zahodil dvě šance a domácím tak po přímém kopu vrátil postupový náskok Bakayoko. "Druhá půle byla lepší, ale už to nestačilo," uvedl šestačtyřicetiletý kouč.

"Bohužel ta standardní situace nás vyvedla z tempa," konstatoval Guardiola. "Ale zapracujeme na tom. Někdy musíte předvést něco navíc a mít štěstí. Nám se to nepovedlo," dodal.

Jednoznačný cíl zůstává nesplněn. "Přišel jsem sem vyhrát Ligu mistrů. Snažil jsem se a budu se snažit dál. Kdybychom hráli celý zápas jako v průběhu sezony nebo ve druhém poločase, tak by to stačilo," prohlásil. "Doufejme, že příště už to předvedeme celých devadesát minut," řekl Guardiola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články