Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V předkole Ligy mistrů pomohl Legii Varšava dál Pekhart, Vaclík se vrátí do Baku

Boj o Ligu mistrů už začal. Legii Varašava pomohl k postupu do druhého předkola přes Bodö Glimt gólem i Tomáš Pekhart. Nejlepší střelec uplynulého ročníku polské ligy nastoupil do zápasu v 83. minutě a v páté minutě nastaveného času stanovil konečný výsledek 2:0. Před ním se prosadil v závěru první půle Brazilec Luquinhas. Legia po úvodní výhře 3:2 uspěla i v odvetě a příště narazí na Floru Tallinn. Soupeře pro 2. předkolo zná i brankář Tomáš Vaclík. Reprezentační gólman a čerstvá posila řeckého Olympiakosu se vrátí do Baku, kde český celek hrál na Euru čtvrtfinále s Dánskem, a narazí tam na Neftči, jež zvítězilo nad Dinamem Tbilisi stejně jako v prvním vzájemném zápase 2:1.

Tomáš Pekhart
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Piotr Kucza via www.imago-images.de

Hlavním strůjcem výhry Ázerbájdžánského týmu byl záložník Emin Machmudov, který proměnil za Něftči pokutový kop a poté nahrál na vítěznou branku Namigu Aleskerovovi.

Kvůli zrušenému pravidlu o gólech na hřišti soupeře se prodlužoval duel mezi arménským Alaškertem a velšským Connahem Quay Nomads. První vzájemný zápas skončil 2:2, dnes v základní hrací době branka nepadla a rozhodnutí přinesl ve 113. minutě střídající Vincent Bezecourt, který byl na hřišti sotva pár desítek vteřin. Utkání řídil český rozhodčí Ondřej Pechanec.

Dál jdou i hráči Kajratu Almaty, kteří zvítězili nad Maccabi Haifa 2:0. O důležité zásahy se postaral bývalý útočník CSKA Moskva Vagner Love a následně i kazašský obránce Ajbol Abiken. Almaty narazí v další fázi na Crvenou zvezdu Bělehrad.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Kajrat Almaty - Maccabi Haifa 2:0 (1:0), první zápas: 1:1, postoupil Kajrat,

Alaškert (Arm.) - Connah's Quay Nomads (Wal.) 1:0 po prodl., první zápas 2:2, postoupil Alaškert,

Neftči Baku - Dinamo Tbilisi 2:1 (0:0), první zápas 2:1, postoupilo Neftči.

Legia Varšava - Bodö Glimt (Nor.) 2:0 (1:0) - za domácí gól Pekhart, první zápas 3:2, postoupila Legia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články