Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V Paříži bude k vidění repríza loňského semifinále. Jsme na ně připraveni, hlásí Pochettino

Skupinová fáze Ligy mistrů bude pokračovat osmi utkáními. V očekávaném šlágru přivítá Paris St. Germain úřadujícího vicemistra soutěže Manchester City. AC Milán zabojuje na San Siru o první body s Atléticem Madrid, jeho městský rival Inter na stadionu Šachtaru Doněck. Real Madrid si zahraje o vedení ve skupině D s moldavským nováčkem Šeriffem Tiraspol, Liverpool čeká zápas v Portu.

Manchester City přestřílel v úvodu nového ročníku LM německé Lipsko 6:3. Více branek v jednom utkání padlo v historii soutěže jen ve třech jiných zápasech. Od 21:00 se tentokrát představí na hřišti Paris St. Germain, který mu bude chtít vrátit semifinálové vyřazení z minulého ročníku. "Hrát proti nim je vždy speciální, protože je to jeden z nejlepších týmů v Evropě," chválil trenér PSG Mauricio Pochettino.

Anglický mistr zdolal o víkendu v Premier League díky gólu Gabriela Jesuse 1:0 Chelsea a vrátil jí porážku z finále LM. V lize "Citizens" patří druhé místo, bod za vedoucím Liverpoolem. PSG vyhrál poslední duel 2:0 nad Montpellier a v Ligue 1 je stále stoprocentní. "S takovouto bilancí si myslím, že jsme na příjezd City dobře připraveni. Naše hra se postupně zlepšuje. V obraně jsme zase o něco silnější, teď je potřeba jen vylepšit útok," dodal Pochettino.

Nejistý je start Lionela Messiho, který by se mohl utkat s bývalým barcelonským koučem Pepem Guardiolou. Hvězdný Argentinec vynechal kvůli zraněnému kolenu víkendový zápas, v pondělí už však trénoval. PSG má v LM zatím remízu 1:1 v Bruggách.

Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

AC Milán bude chtít po úvodní porážce 2:3 v Liverpoolu získat první body proti Atléticu, které remizovalo 1:1 s Portem. Nevýraznou formu korunovalo i o víkendu prohrou na hřišti do té doby posledního Deportiva Alavés 0:1.

"Liga mistrů je součástí naší klubové historie. Nyní přišel čas napsat další příběh," uvedl trenér italského vicemistra Stefano Pioli, jehož celku patří po vítězství 2:1 ve Speziii druhá pozice v Serii A. Obě mužstva na sebe narazí po více než sedmi letech. Tehdy v osmifinále LM postoupilo Atlético po výhrách 1:0 a 4:1.

Na první body v prestižní soutěži čeká také italský mistr Inter, jenž prohrál před dvěma týdny doma s Realem 0:1. Teď nastoupí na hřišti Šachtaru, který nečekaně prohrál 0:2 s nováčkem Šeriffem Tiraspol. Na lavičce Šachtaru stojí italský trenér Roberto de Zarbi.

V souboji dřívějších šampionů LM se předloňský mistr Liverpool představí u vítěze z roku 2004 Porta. Portugalský celek bude proti "Reds" usilovat o první vítězství, dosud s ním vedle dvou remíz čtyřikrát prohrál.

Erling Haaland slaví gól v dresu Dortmundu
zdroj: Reuters autor: LEON KUEGELER

Ajax se pokusí navázat na povedený začátek, kdy díky čtyřem brankám Sebastiana Hallera deklasoval Sporting Lisabon 5:1. V domácí lize vyhrál posledních pět utkání při skóre 24:0. Tentokrát doma přivítá Besiktas Istanbul.

O rozšíření střeleckého konta bude usilovat norský útočník Erling Haaland z Dortmundu. Proti Besiktasi při vítězství 2:1 zaznamenal 21. branku v Lize mistrů a po 17 odehraných zápasech pronikl mezi 50 nejlepších střelců historie soutěže. Vestfálský celek hostí Sporting.

Úterní program:

18:45
Ajax Amsterdam - Besiktas Istanbul
Šachtar Doněck - Inter Milán

21:00
AC Milán - Atlético Madrid
Dortmund - Sporting Lisabon
Porto - Liverpool
Paris St. Germain - Manchester City
Lipsko - Bruggy
Real Madrid - Šeriff Tiraspol

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články