Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V Mnichově se rozhoří další souboj gigantů. Salah je připraven obětovat svůj sen za sen Liverpoolu

Po galapředstavení Cristiana Ronalda v utkání Juventus – Atlético Madrid má fotbalová Liga mistrů na programu další střet těžkých vah. V mnichovské Allianz Areně totiž v osmifinálové odvetě nastoupí pětinásobní vítězové: domácí Bayern proti Liverpoolu. Hvězda hostujícího celku Mohamed Salah sní o triumfu v milionářské soutěži dlouhodobě, ale uvědomuje si, že pro klub i město je minimálně v letošní sezoně prioritou Premier League. Sestřih středečních zápasů sledujte od 23:05 na ČT sport. 

Mohamed Salah z Liverpoolu v souboji s Davidem Alabou z Bayernu
zdroj: PA autor: Peter Byrne

"Sen celého města i klubu je bezesporu anglický titul. Můj vlastní proto s radostí obětuji," řekl egyptský útočník. "Pokud bychom však uspěli na obou frontách, bylo by to skvělé. A přesně toho se budeme snažit dosáhnout," dodal.

Salah pomohl "Reds" do osmifinále Champions League třemi brankami v základní skupině a mezi anglickou elitou, kde osm kol před koncem ztrácí Liverpool jeden bod na vedoucí Manchester City, skóroval sedmnáctkrát.

"Uvidíme, co se nám nakonec povede či nepovede, ale mentálně jsem připraven na vše," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Bayern

První vzájemný duel evropských velkoklubů skončil na beznadějně vyprodaném Anfield Road 0:0 po nemastném neslaném průběhu. "Bayern byl velmi dobrý zejména v obraně. Oproti Bundeslize trochu změnil způsob, jak hraje," všiml si klíčový stoper LFC Virgil Van Dijk, který nenastoupil z důvodu karetního trestu.

Kouč loňských finalistů LM Jürgen Klopp i proto střádá plány, jak hráče německého soupeře v odvetě zaskočit. "Jsme dostatečně silní na to, abychom jim dali pořádně zabrat. Přemýšlím, jak jim způsobit problémy, jimž v letošní sezoně ještě nečelili," prohlásil.

Záměr bývalého trenéra Mohuče a Dortmundu je ovšem podmíněn nadstandardním výkonem jeho svěřenců. "Pokud chceme uspět, musíme podat mnohem lelší výkon než v předchozích zápasech venku v Lize mistrů," připomněl Van Dijk podzimní bilanci Liverpoolu, který ve skupinové fázi postupně prohrál v Neapoli, Bělehradě i Paříži při skóre 1:5.

"Musíme být maximálně ostražití  zejména na začátku na nás pravděpodobně vlétnou se vším, co mají," zakončil sedmadvacetiletý kapitán anglického mužstva.

Předpokládané sestavy:

Bayern: Neuer – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Martínez, Alcantara – Gnabry, Rodríguez, Ribéry – Lewandowski.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané. 

Trenér Bayernu Niko Kovač i obránce Mats Hummels přiznali po střetnutí v městě Beatles, že jsou s výsledkem spokojeni. Záložník James Rodríguez nicméně specifum skóre 0:0 vnímá odlišně. "Je to nebezpečný výsledek. Musíme být opatrní, protože jejich protiútoky jsou možná nejrychlejší na světě," uvedl s odkazem na pravidlo vstřeleného gólu venku.

Je však nutno podotknout, že FCB aktuálně disponuje velmi dobrou formou. V předchozích sedmi soutěžních střetnutích šestkrát vyhrál a jednou remizoval. V Bundeslize má stejně bodů jako Dortmund, ale zásluhou lepšího skóre je první. "Ano, máme slušnou šanci jít dál. Pokud odehrajeme perfektní zápas, je v našich silách postoupit," dodal Rodríguez.

"Poslední týdny mi ukázaly, že čím více se blíží konec sezony, tím více jsou hráči sebevědomější, ostražitější a mentálně odolnější," konstatoval Kovač a doplnil. "Na souboj s Liverpoolem se všichni moc těšíme. Myslím si, že podruhé to 0:0 nebude, a proto se maximálně soustředíme na vítězství."   

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lyon - Barcelona

Ve druhém středečním utkání nastoupí FC Barcelona proti Olympique Lyon. První vzájemný duel skončil na stadionu francouzského celku bezbrankovou remízou.  

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian, bundesliga.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články