Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Lize mistrů zaútočí kvarteto týmů na osmifinále. Nakopne Neymar mátožné PSG?

Ve 4. kole skupinové fáze Champions League se může rozhodnout o prvních osmifinalistech. V úterním programu může oslavit postup Sevilla s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem, Chelsea, Barcelona a Juventus. V odlišné pozici jsou naopak finalisté loňského ročníku z pařížského Saint-Germain, kteří v úvodních třech zápasech dvakrát prohráli.

Neymar se raduje z gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Aurelien Morissard

Klub z francouzské metropole nestačil v 1. kole na Manchesterer United doma a ve 3. kole po totožném výsledku 1:2 také na Lipsko venku. Se ziskem tří bodů za vítězství na stadionu Basaksehiru proto okupuje "až" třetí místo a případná další ztráta pro něj může být víceméně kritická. 

V Parku Princů se svěřencům Thomase Tuchela postaví Lipsko, které má stejně jako United šest bodů. "Je to pro nás jako finále a chceme ukázat, že jsme schopni takhle těžké utkání vyhrát," upozornil Tuchel, pro něhož je vzpruhou návrat klíčového útočníka Neymara po třítýdenním svalovém zranění.

"Red Devils" se budou snažit na Old Trafford oplatit Basaksehiru senzační porážku 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Paris St. Germain

Sevilla udolala na začátku listopadu i v oslabení Krasnodar 3:2 a Chelsea rovněž doma zvítězila nad Rennes, konkrétně 3:0. Favorité si v případě úspěchu v Rusku, respektive ve Francii zajistí ve skupině E postup.

Pokud úřadující šampioni Evropské ligy porazí Krasnodar, "blues" stačí k místence v play-off bod. Pokud by Sevilla remizovala, Chesea pošle do vyřazovací fáze pouze zisk tří bodů.

"Chceme vyhrát i v Rennes, podat dobrý výkon a potom si to v přímém souboji rozdat se Sevillou o první místo ve skupině," řekl útočník londýnského klubu Timo Werner, jehož mužstvo drží sérii pěti soutěžních triumfů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Rennes

Ve skupině G se Barcelona kvalifikuje do osmifinále, když zvítězí na stadionu Dynama Kyjev. Remíza jí bude stačit k postupu v případě, že Juventus doma neprohraje s Ferencvárosem. "Starou dámu" v úterý pošle do play-off výhra a současně alespoň bod FCB. 

Zatímco "Barca" je v sezoně Ligy mistrů stoprocentní, mezi španělskou elitou tápe. Svěřenci trenéra Ronalda Koemana v sobotu podlehli Atléticu Madrid 0:1, v neúplné tabulce jsou až dvanáctí a prožívají nejhorší start do soutěže za 29 let. Navíc zranění obránci Gerard Piqué se Sergim Robertem rozšířili početnou marodku.

Na Ukrajině bude scházet i hvězdný kapitán Lionel Messi a záložník Frenkie de Jong. "Potřebují si odpočinout, protože odehráli hodně zápasů a teď je správná chvíle na to dát jim volno. Naše situace v Champions League je komfortní, máme devět bodů," vysvětlil Koeman.

"Musíme ale proti Dynamu hrát lépe než doma, kde nám přes absence dalo zabrat. Jsme blízko postupu do vyřazovací části a chceme to využít. Potřebujeme se zlepšit v obraně, ale také být efektivnější v útoku," dodal nizozemský kouč.

Ve skupině F vyzve vedoucí Dortmund doma třetí Bruggy, kde působí i český útočník Michael Krmenčík. Borussia na začátku listopadu v Belgii zvítězila hladce 3:0 díky dvěma gólům Erlinga Haalanda. Dvacetiletý norský kanonýr se při sobotní bundesligové výhře 5:2 nad Herthou Berlín prosadil dokonce čtyřikrát.

Druhé Lazio si zahraje v Římě s posledním Petrohradem, který v Rusku s italským soupeřem zachránil remízu 1:1 a získal první bod v sezoně LM.

Harmonogram úterních utkání v LM:

18:55 Krasnodar - Sevilla
18:55 Rennes - Chelsea
21:00 Dortmund - Bruggy
21:00 Dynamo Kyjev - Barcelona
21:00 Juventus - Ferencváros
21:00 Lazio - Zenit
21:00 Manchester United - Basaksehir
21:00 PSG - Lipsko

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články