Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

V Lize mistrů už se hraje o play-off. Ronaldo může vyrovnat Maldiniho rekord

Pět týmů si už dnes může zajistit postup do play-off Ligy mistrů. S tím spojenou jistotu prémie 9,5 milionu eur (242 milionů korun) mohou získat fotbalisté Bayernu Mnichov, Paris St. Germain, Manchesteru City, Juventusu a Atlética Madrid.

Cristiano Ronaldo slaví gól proti Janovu
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Právě Bayern je ale nyní velkou neznámou, protože po debaklu v Bundeslize 1:5 ve Frankfurtu odešel od tápajícího týmu trenér Niko Kovač a proti Olympiakosi Pireus tým povede dočasný kouč Hans-Dieter Flick. Sobotní výprask byl pro mnichovský kolos nejvyšší porážkou za posledních deset let a když se přidá fakt, že v posledních čtyřech ligových kolech vyhrál jen jeden zápas, byla by pojistka postupu určitě hodně příjemným počinem.

Bavorský celek je zatím v Lize mistrů stoprocentní a navíc má se třinácti góly nejlepší útok. "Očekávám, že hráči to vezmou jako impulz a začnou hrát tak, abychom splnili své cíle," prohlásil sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

Postup německému celku zajistí vítězství. Pokud by ve druhém utkání skupiny B Tottenham porazil Crvenou zvezdu Bělehrad, stačila by Bayernu i remíza. Kdyby Bayern vyhrál a Tottenham s Crvenou zvezdou remizoval, měl by bavorský celek dvě kola před koncem jistotu postupu z první pozice.

Ve stejné situaci je ve skupině A tým Paris St. Germain, který čeká zápas s Bruggami. Pařížský celek vyhrál všechny tři dosavadní zápasy, navíc jako jediný v soutěži ještě nedostal gól. Ve druhém utkání se střetnou Real Madrid s Galatasaray Istanbul. Turecký celek zažívá opačný extrém - ještě ve skupině neskóroval.

Bez problémů by si měl ve skupině C zajistit play-off Manchester City. Anglický tým jede na stadion nováčka z Bergama, kterého v minulém kole doma porazil 5:1. Třemi góly během jedenácti minut se na vítězství podílel Raheem Sterling a postaral se o třetí nejrychlejší hattrick Ligy mistrů. City posune do osmifinále výhra.

Jasno o obou postupujících může být ve skupině D. Juventusu zajistí účast ve vyřazovacích bojích triumf na hřišti Lokomotivu Moskva. Výhru "Staré dámy" potřebuje k postupu i Atlético Madrid, které k tomu ale potřebuje vyhrát v Leverkusenu.

V dresu turínského Juventusu si může Cristiano Ronaldo připsat 174. start v pohárech a na druhém místě historické tabulky se dotáhnout na bývalého slavného obránce AC Milán Paola Maldiniho. Oba by se dělili o rekord pro hráče z pole, absolutní maximum patří se 188 duely brankáři Porta Ikeru Casillasovi, který strávil většinu kariéry v Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články