Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Už jednou přes Karabach prošel, nyní si Kopic přeje: Snad tolik štěstí nebude potřeba

Ví, jaké to je přejít přes Karabach. Před šesti lety byl v sestavě Plzně u toho, když Viktoria ázerbájdžánský celek vyřadila. Nyní by si podobný scénář Jan Kopic rád zopakoval znovu, i když tentokrát by to chtěl zvládnout bez nutnosti tak velkého štěstí jako v roce 2016. Zároveň před středečním vstupem do závěrečného předkola Ligy mistrů upozorňuje, že Západočeši jsou sice blízko splnění snu, ale poslední krok bude nejtěžší.

Plzeň v létě 2016 uhrála doma s Karabachem bezbrankovou remízu. V odvetě v Baku přežila několik šancí a po remíze 1:1 díky pravidlu o vyšším počtu venkovních gólů, které od minulé sezony už neplatí, postoupila. Nakonec v play-off nestačila na Ludogorec Razgrad a zahrála si Evropskou ligu.

"Pamatuju si, že jsme tady naposledy měli štěstí a postoupili jsme se štěstím. Doufám, že zítra budeme hrát tak, abychom tolik štěstí nepotřebovali," řekl dvaatřicetiletý Kopic.

Před šesti lety se v Baku podílel na postupovém gólu Viktorie, když jeho centr do vápna zužitkoval v 85. minutě Michael Krmenčík. "Na ten zápas si dobře vzpomínám. Vzpomínky na tento stadion mám jenom dobré. Pamatuju si pozápasovou euforii celého mančaftu, i když se výsledek tady nerodil lehce. Byl to pro nás šťastný postup," uvedl Kopic, který o rok později v ázerbájdžánské metropoli přispěl brankou k vítězství Čechů 2:1 v kvalifikaci o mistrovství světa 2018.

Karabach se podle něj od té doby nezměnil. "Myslím si, že hraje podobně jako před šesti lety. Je třeba být pozorný dozadu, pohlídat si útočné hráče, a hlavně být nebezpečný dopředu, abychom se nesoustředili na bránění a abychom je i ohrozili," prohlásil bývalý hráč Jihlavy či Jablonce.

Očekává, že na stadionu Tofika Bahramova, který pojme přes 30 000 diváků, bude náležitá atmosféra. "Karabach má hodně fanoušků, jsou velice vášniví. Zítřejší atmosféra bude hodně bouřlivá, na to se musíme připravit. V tomto ohledu to Ligu mistrů připomíná. Víme, že jsme jeden dvojzápas od snu, který chceme. Bude to ale ten nejtěžší krok," podotkl Kopic.

V Baku panují teploty kolem 35 stupňů Celsia a velké dusno. "Podnebí je tady trošku jiné, ale to jsme věděli. Bude to jeden zápas, takže to nebude žádný problém. Na to se určitě vymlouvat nebudeme. Žádný handicap to nebude," konstatoval trojnásobný ligový mistr s Plzní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články