Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Uvolněte se a vyhrajte, říká Pochettino hráčům Tottenhamu před finále Ligy mistrů

Žádné nervy, hrát uvolněně jako děti. To je podle trenéra Tottenhamu recept na úspěch ve finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. "Nejdůležitější je být uvolněný, abyste hráli, jako když vám bylo sedm, osm, devět a cítili jste svobodu. Podstatné je nemyslet na to, že vás sleduje milion lidí," prohlásil Mauricio Pochettino. Finále můžete sledovat od 20:30 v přímém přenosu na ČT sport i na ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

"Nás zítra nezajímá nic jiného než vítězství. Chceme napsat fotbalovou historii. Moc dobře vím, co pro to musíme udělat," tvrdí sedmačtyřicetiletý Argentinec.

Ve skupině skončili "Spurs" druzí před Interem Milán a PSV Eindhoven. Lepší byla pouze Barcelona. Ve vyřazovací části si Tottenham postupně poradil s Dortmundem, Manchesterem City a Ajaxem Amsterodam. O postupu do finále, které se hraje na stadionu Atlétika Madrid, rozhodl na stadionu Ajaxu Amsterdam hattrickem útočník Lucas Moura.

"Byla to neuvěřitelná jízda, moc jsme si ji užili. Bylo potěšením vést tenhle tým. Cítím neskutečnou hrdost, protože všichni byli ohromně otevření pracovat a přijmout vše, s čím jsme my trenéři přišli," konstatoval Pochettino.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool i Tottenham se chystají na finále LM

"Tým od začátku sezony zesílil. Dokazuje, že pokud si věříte, dočkáte se odměny," řekl někdejší obránce, který londýnský celek vede od roku 2014. Dříve trénoval Espaňol Barcelona a Southampton.

O finálové sestavě ještě nemá jasno. Na tiskové konferenci neprozradil, zda od začátku nastoupí útočník Harry Kane, který byl mimo hru od dubna, kdy se zranil v úvodním čtvrtfinálovém duelu s Manchesterem City. "Hráči nic nevědí. Máme před sebou jeden trénink a pak se rozhodneme," řekl Pochettino.

Pro soupeře a jeho kouče Jürgena Kloppa má jen slova uznání. "Liverpool je skvělý tým. Spolu s Manchesterem City nejlepší v Anglii. Prali se o titul v Premier League a předvedli neuvěřitelné výkony v Lize mistrů. Liverpool je skvělý klub s bohatou historií. Klopp si zaslouží nejvyšší uznání, je to fantastický a velmi úspěšný trenér. Moc ho obdivuju. Je skvělý, pořád šťastný a optimistický. Je dobrým vzorem," ocenil Pochettino jednapadesátiletého Němce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články