Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Úterní program LM rozhodne o dalších postupujících

Praha - V předposledním kole základních skupin fotbalové Ligy mistrů se rozhodne o dalších postupujících. Obhájce trofeje Chelsea se v úterním šlágru představí na hřišti Juventusu Turín, a pokud zvítězí, doplní již jisté osmifinalisty Málagu, Manchester United a Porto. 

Fabio Quagliarella slaví svůj gól proti Chievu
zdroj: Isifa/EPA

Chelsea s Petrem Čechem má ve skupině E společně se Šachtarem Doněck sedm bodů, o další bod zpět je třetí Juventus. Podle reprezentačního gólmana čeká londýnský celek v Turíně rozhodující zápas celé skupiny. "Když vyhrajeme, jdeme dál, když prohrajeme, dáme šanci Juventusu a hrozí, že vypadneme," uvedl Čech. "Remíza nás udrží ve hře, byli bychom v tabulce dál před Juventusem a stačilo by nám pak vyhrát poslední zápas. Ale ideální by bylo vyhrát už teď a mít klid," doplnil plzeňský rodák.

Jeho mužstvo, které doma se "starou dámou" remizovalo 2:2, ale z posledních devíti venkovních utkání LM vyhrálo jen dvakrát. V Itálii navíc z osmi pokusů triumfovalo pouze v sezoně 2003/04, kdy porazilo 4:0 Lazio Řím. Suverénní lídr ukrajinské ligy Šachtar se bez zraněného záložníka Tomáše Hübschmana představí v Kodani proti Nordsjaellandu a případný plný bodový zisk ho výrazně přiblíží vyřazovací fázi. Dánský debutant napoprvé prohrál v Doněcku 0:2 a na pátý pokus touží dosáhnout v Lize mistrů na premiérové vítězství.

Barcelona si mohla zajistit postup už před čtrnácti dny, ale Celtiku na jeho půdě podlehla 1:2. Nyní doufá v úspěšný druhý pokus proti Spartaku Moskva, v jehož obraně by mohl nastoupit i Marek Suchý. Ruský tým je ve skupině G se třemi body na pokraji vyřazení.

"Naším cílem je co nejrychleji postoupit do další fáze a k tomu potřebujeme v úterý vyhrát. Doufáme, že to, co se nám nepovedlo v Glasgowě, zvládneme v Moskvě. Bude to těžký zápas, protože Spartaku dochází možnosti vlastní kvalifikace," uvedl fotbalový ředitel FC Barcelona Andoni Zubizarreta. Kataláncům, kteří na Nou Campu zdolali Spartak 3:2, by mohl stačit k zajištění osmifinále i bod, pokud v druhém utkání skupiny neporazí Benfica v Lisabonu Celtic.

Valencie a Bayern Mnichov se utkají v roli nejlepších týmů skupiny F, ve které získaly shodně devět bodů. Španělé porazili bavorský velkoklub jen v jednom z osmi duelů a v Mnichově s ním na úvod prohráli 1:2. V této sezoně však na svém stadionu Mestalla ještě v žádné soutěži neprohráli. Ve hře o postup zůstává i "šestibodový" BATE Borisov. Běloruské překvapení hostí trápící se Lille s Davidem Rozehnalem, které zatím v LM nezískalo ani bod.

Úterní program Ligy mistrů

Skupina E:
20:45 Juventus Turín - Chelsea (Čech)
20:45 Nordsjaelland - Šachtar Doněck (Hübschman - zranění)

Skupina F:
18:00 BATE Borisov - Lille (Rozehnal)
20:45 Valencie - Bayern Mnichov

Skupina G:
18:00 Spartak Moskva (Suchý) - FC Barcelona
20:45 Benfica Lisabon - Celtic Glasgow

Skupina H:
20:45 CFR Kluž - Braga
20:45 Galatasaray Istanbul (Baroš, Ujfaluši - zranění) - Manchester United. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články