Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Ukázali jsme znovu charakter, ale začali jsme pozdě, mrzelo Solskjaera po prohře v Lipsku

Další neúspěch bude muset vysvětlovat Ole Gunnar Solskjaer. Trenér Manchesteru United se svými svěřenci v úterním zápase Ligy mistrů v Lipsku prohrál 2:3 a až dvěma góly v závěru "Rudí ďáblové" pouze zmírnili porážku. Tento výsledek ze skupiny H posunul do osmifinále německý tým a United se musí spokojit s jarní fází Evropské ligy.

Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: ČTK/DPA autor: Jan Woitas

United, kterým by k postupu stačila v šestém kole i remíza, na začátku zcela propadli. Už ve druhé minutě otevřel skóre Angeliňo a ve 13. minutě zvýšil Amadou Haidara. Po změně stran třetí gól Lipska přidal Justin Kluivert. Manchesterský tým se probudil až v závěrečné desetiminutovce, kdy skórovali Bruno Fernandes z penalty a Ibrahima Konaté vlastní brankou. Na kýžený bod už hosté nedosáhli.

"Začali jsme moc pozdě. Ukázali jsme znovu charakter a snahu, ale je to jiné než v Premier League. Nemůžete dát soupeři tříbrankový náskok a očekávat, že předvedete obrat. Teď jsme od něj nebyli daleko, na konci jsme měli smůlu, málem to tam v poslední minutě spadlo," řekl Solskjaer.

"Samozřejmě nemůžete říct, že jsme byli dost dobří, protože jsme nebyli. Hráli jsme v těžké skupině. Velkou ranou pro nás byla prohra v Istanbulu, kde jsme ztratili body, které jsme měli mít. Teď jsme byli blízko, ale museli jsme jsme bránit centry a míče do šestnáctky, což se nám nedařilo," doplnil norský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Manchester United

Podle něj v nabitém programu není velký prostor truchlit nad vyřazením z Ligy mistrů. "Jako fotbalista se nemůžete litovat. V Lipsku jsme pár minut byli smutní, ale tím to končí. V sobotu nás čeká obrovsky těžký ligový zápas s Manchesterem City a potřebujeme se zaměřit na něj," uvedl Solskjaer.

Jeho protějšek Julian Nagelsmann chválil domácí především za výkon v prvním poločase. "Na konci to bylo opravdu náročné, ale dlouho jsme hráli dobře. Hráči svědomitě plnili plán, hlavně v úvodní půli. Tvrdě makali a znovu ukázali, že jsou jako stroje," uvedl německý trenér.

Nelíbily se mu inkasované góly. "Podle mě to nebyla penalta, ale normální souboj a myslím, že před druhou brankou zahrál Harry Maguire rukou. Teď už na tom však nezáleží," dodal Nagelsmann, jenž v minulém ročníku LM dovedl Lipsko do semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články