Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Uhrin zná sílu Kluže: Je rozehranější než Slavia, ale je to 50 na 50

Rumunský fotbal zná dobře, proto jej moc nepřekvapilo, když Kluž postoupila ve 3. předkole Ligy mistrů přes Celtic Glasgow, poté co ve Skotsku zvítězila 4:3. Dušan Uhrin mladší Kluž dříve trénoval a za výhodu rumunského mistra, který se ve 4. předkole střetne se Slavií, považuje větší počet těžkých zápasů v předkolech. Pražský celek je podle něho zase agresivnější.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Pro ně je postup přes Celtic fantastický, senzace," říká kouč, který se nyní do Rumunska vrátil na lavičku Dinama Bukurešť. "Utkání jsem viděl a Kluž hrála velmi dobře. Měla i trochu štěstí, protože Celtic neproměnil tři čtyři obrovské šance. Celtic byl možná malinko lepší, nicméně Kluž si šla za svým. Dopředu byli výborní, každou šanci proměnili," řekl Uhrin už po tréninku s Dinamem, které převzal v úterý.

Souboj Kluže se Slavií, kterou stejně jako rumunský celek v minulosti vedl, je podle něho otevřený. "Je to 50 na 50. Slavia zatím v sezoně nestřílí branky, i když nehraje špatně, takže se to třeba změní. Kluž celkem slušně a aktivně brání, s míčem to Rumuni umějí, mají dobrou techniku. Slavia je zase agresivnější. Ale Celtic hrál taky agresivně, tvrdě a vypadl. V tomhle dvojzápase není nikdo favorit," myslí si.

Kluž krátce vedl v roce 2009 spolu s dalším Čechem Alešem Jindrou. "Kluž má dvě vyrovnané jedenáctky, v jejich kádru je obrovská konkurence. A má trenéra, který je velmi kvalitní. Není starý, ale má toho hodně za sebou. Trénoval v Arábii, v Dynamu Moskva, v Číně. Má velké zkušenosti," připomněl Uhrin kouče Dana Petrescua, který hrával za Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Souček: Chtěli jsme Celtic

Zatímco Slavia vstoupí až do 4. předkola, Kluž už vedle Celticu přešla přes Astanu a Maccabi Tel Aviv. "Mají trošku před Slavií výhodu, že jsou v pohárech rozehranější. Mají už za sebou v sezoně těžká utkání. Minulou sezonu bych favorizoval Slavii, ale teď to ještě od ní není ono," tvrdí Uhrin.

Kluž v předkolech táhl francouzský útočník Billel Omrani, který dal v Glasgow dva góly. "Je výborný v pokutovém území. První gól dal Deac, to je velmi dobré křídlo. Občas ale mají chaos ve středu hřiště, to by mohla Slavia využít, tím by je mohli rozbít," všiml si syn trenéra českých vicemistrů Evropy z roku 1996.

Kluž hraje na stadionu pro 23 500 diváků. "Za jednou z branek není tribuna, nepodařilo se tam vykoupit pozemek. Stadion je ale veliký, bude plno. V Kluži se vždy fandí skvěle, takže to bude rušné," řekl Uhrin.

V úterý převzal Dinamo a do Rumunska, kde naposledy vedl Temešvár, se vrátil po osmi letech. "Neváhal jsem. Nabídka sice přišla strašně rychle, ale těším se, že budu zase trénovat. Po tři čtvrtě roce mi trénování začalo scházet," řekl jednapadesátiletý kouč, který netrénoval od loňského února a konce v Mladé Boleslavi.

Tým z Bukurešti převzal po pěti kolech na předposlední třinácté příčce. "Máme se dostat do horní poloviny tabulky, která pak hraje o titul a poháry. Myslím, že liga byla dřív malinko kvalitnější. Dřív ji hrálo osmnáct mužstev, teď se to snížilo na čtrnáct. Hrajeme teď venku a potřebujeme vyhrát. Mužstvo teprve poznávám. Máme hodně zraněných hráčů, hlavně potřebujeme, aby se uzdravili," dodal Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články