Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Udrží Sparta naději na Ligu mistrů? V prvním zápase 3. předkola přivítá favorizované Monako

Utkání podzimu už má Sparta za sebou, po vítězství nad Rapidem Vídeň si zajistila minimálně účast v Evropské lize. Letenští ale stále myslí výš, na postup do Ligy mistrů. A do ní vede cesta ještě přes dva soupeře. Ten první, favorizované Monako, je čeká dnes večer.

Letenští v prvním duelu 2. předkola ve Vídni prohráli 1:2, v odvetě se ale po výhře 2:0 radovali z postupu. Dobré rozpoložení potvrdili i v lize. Liberci uštědřili jeho nejvyšší domácí porážku v historii nejvyšší soutěže.

"Určitě je lepší, když do takového těžkého zápasu vstupujete po dobrém výsledku. S Monakem nás ale čeká úplně jiný zápas, jeho kvalita je někde jinde než kvalita Rapidu a Liberce. Bude to doopravdy zkouška ohněm. Přiznejme si, že tentokrát nejsme favoriti dvojzápasu, je to Monako. Ale zažil jsem spoustu zápasů, v nichž to pak favorité měli strašně těžké s outsidery. Doufejme, že to bude i náš případ," řekl trenér Pavel Vrba.

Utkání Sparta - Monako se věnoval Fotbal fokus podcast:

Jeho svěřenci sehráli v novém ročníku už čtyři soutěžní utkání a poslední tři vyhráli. "Máme v tom trochu výhodu na rozdíl od Monaka, které začne s námi hrát o všechno. Favoritem je Monako, můžeme překvapit. Byl bych hrozně rád, kdyby se nám to podařilo. Určitě uděláme všechno pro to, aby to tak bylo. Samozřejmě respektujeme obrovskou sílu Monaka," prohlásil Vrba, který do hlavní fáze milionářské soutěže dovedl třikrát Plzeň.

Pražané se v základní skupině Ligy mistrů naposledy představili v sezoně 2005/06, od té doby v kvalifikaci sedmkrát v řadě neuspěli. Osminásobný francouzský mistr si prestižní soutěž naposledy zahrál v ročníku 2018/19, v následujících dvou sezonách se do pohárů neprobojoval.

Za účast ve skupině Evropské ligy by Sparta od UEFA inkasovala téměř 93 milionů korun, v Lize mistrů může vydělat výrazně více. Za postup do hlavní fáze dostanou kluby 389 milionů korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se chystá na Monako

Sparta porazila francouzské kluby v pohárech jen ve dvou z 11 duelů (bez Poháru Intertoto). "Červenobílí" se v nich dosud utkali pouze se Slavií, kterou v ročníku 2005/06 v Poháru UEFA (dnešní Evropské lize) na jejím hřišti zdolali 2:0.

Monako prohrálo jediný z pěti přípravných duelů. "Do přípravy jsme dali hodně. Hodnotím ji velmi pozitivně, absolvovali jsme dva kvalitní tréninkové cykly. V naší hře jsem si všiml zajímavých aspektů, nadšení a očividné touhy se zlepšovat. To je dobré znamení," uvedl trenér Niko Kovač, který v minulosti vedl chorvatskou reprezentaci nebo Bayern Mnichov.

V Monaku působí i čtyřiatřicetiletý Cesc Fábregas. Španělský záložník hrál dříve v Arsenalu se současným ředitelem Sparty Tomášem Rosickým.

Fanoušci Sparty mohou stadion na Letné zcela zaplnit. Třem tisícům z nich postačí negativní test na covid-19. Zbylou kapacitu doplní příznivci s dokončeným očkováním, od něhož uplynuly dva týdny, nebo ti, kteří v posledních šesti měsících nemoc prodělali. Duel má výkop v 19:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články