Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trpišovský před milionářskou odvetou: Nesmíme spekulovat, šance jsou stále padesát na padesát

Navzdory hubenému vítězství v Kluži a dlouhé sérii neporazitelnosti je kouč pražské Slavie Jindřich Trpišovský maximálně obezřetný. Před středeční odvetou 4. předkola Ligy mistrů vidí šance obou týmů na postup do skupinové fáze naprosto stejně. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Podle respektovaného trenéra musí sešívaní dostat měření sil v Rumunsku z hlavy a v žádném případě nesmí myslet na to, že jim stačí remíza. Případnou účast v základní skupině nejprestižnější klubové soutěže by považoval za jeden z vrcholů sportovní kariéry.

"V úvodním střetnutí bylo vidět, jak je Kluž nebezpečná. Chápu, že chtějí hodit roli favorita na nás, ale před týdnem se jasně ukázalo, že jsou obě mužstva nesmírně vyrovnaná. Pro mě žádný první zápas nebyl, teď je to zápas o postup. Pořád si myslím, že šance jsou padesát na padesát," řekl Trpišovský, jehož svěřenci neprohráli od dubna v 17 soutěžních duelech po sobě a v posledních šesti neinkasovali.

Největší chybou by podle něj bylo spoléhat na náskok z Kluže. "Musíme hrát pořád stejně, jak hrajeme. Musíme být věrni svému stylu. Nesmíme myslet na nic jiného. Doma jsme silní, ještě víc si dovolíme. Všechna důležitá utkání o titul, o postup a také v pohárech jsme pokaždé hráli stejně ofenzivně, to je naše tvář. Musíme to být my, nesmíme spekulovat," nabádal Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii čeká odveta s rumunskou Kluží o postup do Ligy mistrů

Kluž podle něj v odvetě třetího předkola výhrou 4:3 na hřišti Celticu Glasgow názorně ukázala, že venku je možná ještě silnější než doma.

"Na Celticu předvedli, jak jsou nebezpeční, rozhodně nic nepodceňujeme. Očekávám, že budou hrát podobně. Cítím z jejich týmu velkou soudržnost, mají dobrou mentalitu a vnitřní sílu. Po remíze 1:1 vyhrát na Celticu a dát tam čtyři góly není nic jednoduchého. Je to mentálně silný tým," složil kompliment Trpišovský.

"Bude nás stát nesmírné úsilí, abychom to zvládli. Rozhodující bude, kdo dokáže soupeři vnutit svůj styl hry. Kluž je velmi dobrá v presinku a bude se také spoléhat na standardky. Z nich dali teď v lize čtyři góly, i když hráli v obměněné sestavě," dodal.

Lukáš Masopust (vlevo) slaví se spoluhráči ze Slavie gól ve 4. předkole LM
zdroj: ČTK autor: Malý Martin

Prvním postupem do základní skupiny Ligy mistrů po 12 letech by Pražané korunovali povedenou minulou sezonu, v níž vyhráli tuzemskou ligu i pohár. "Jsme jeden zápas od Champions League a cítím z kluků, jak strašně moc tam chtějí. Jsou pro to připraveni udělat na hřišti cokoliv. Víme, že je to obrovská příležitost. Podřídili jsme tomu vše, je to důležité pro nás i pro klub," upozornil Trpišovský.

"Kdyby mi někdo před pěti šesti lety řekl, že budu mít možnost postoupit do Ligy mistrů, nevěřil bych tomu. Je to asi nejvíc, co se ve fotbale dá. Všichni víme, že těch šancí tolik není a nebude. I proto bych to určitě řadil k největším vrcholům, co jsem sportovně zažil," dodal kouč, který vede Slavii od poloviny předminulé sezony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články