Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Triumf v Lize mistrů? S tím, co teď hrajeme, to nestačí, hlásí Messi. Chelsea vyzve Bayern

Barcelona se sice vysokým vítězstvím o víkendu dostala zpět do čela La Ligy, její momentální formy ale kapitán Lionel Messi nevidí jako optimální. Fotbalisté španělského velkoklubu vyzvou v osmifinále Ligy mistrů Neapol, která se zvedla pod novým trenérem Gennarem Gattusem. Chelsea přivítá rozjetý Bayern Mnichov, jenž v 11 utkáních v Bundeslize desetkrát vyhrál. Obě  utkání mají výkop ve 21:00, ve 23:00 nabídne program ČT sport jejich sestřihy.

Hvězdný kapitán Barcelony Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

Barcelona v sobotní ligové generálce doma deklasovala Eibar 5:0 a vrátila se do čela tabulky. Čtyři branky vstřelil útočník Lionel Messi, který tak stylově ukončil čtyřzápasové čekání na gól. Argentinský kapitán však od týmu očekává mnohem víc.

"Je pravda, že v Lize mistrů se musíme dál zlepšovat, a to hodně. Myslím, že s tím, co teď hrajeme, by to na celkové vítězství nestačilo," řekl Messi listu El Mundo Deportivo. "Když vidím, jak se v posledních letech Liga mistrů vyhrává, tak myslím, že máme stejnou šanci jako ostatní týmy," oponoval barcelonský trenér Quique Setién, jehož svěřence v neděli čeká ve španělské lize prestižní El Clásico na hřišti Realu Madrid.

Neapol se oklepala z nepovedeného začátku Gattusova angažmá, vyhrála šest z posledních sedmi soutěžních zápasů a v italské lize poskočila na šesté místo. "Víme, že to proti Barceloně bude těžké, ale já a hráči bereme jako čest možnost čelit týmu, který je silnější než my a posledních deset patnáct let patří k nejlepším na světě. Nesmíme se bát," uvedl Gattuso.

V Itálii bylo kvůli šíření koronaviru na severu země zrušeno několik víkendových ligových utkání, ale úterní zápas v Neapoli by neměl být ohrožen. Podle médií však bude barcelonský tým po příletu testován na příznaky nemoci.

Chelsea před osmi lety v Mnichově porazila Bayern po penaltovém rozstřelu a slavila první a zatím i poslední triumf v Lize mistrů. Jako kapitán tehdy "Blues" vedl současný trenér Frank Lampard.

"V Mnichově to byl výjimečný večer a rádi na něj vzpomínáme. Bylo to pro nás tehdy životní utkání. Ale tohle je úplně nový dvojzápas. Bude to těžké, hodně nás to prověří. Jsme na tu výzvu připraveni," řekl Lampard.

Čtvrtý celek anglické ligy čeká velký test, protože Bayern jako jediný tým v aktuálním ročníku Ligy mistrů na podzim vyhrál všech šest zápasů ve skupině. Bundesligový lídr zvítězil v deseti z posledních 11 duelů.

Bayern se chce poučit z minulého roku, kdy v osmifinále vypadl s jiným anglickým celkem Liverpoolem po venkovní remíze 0:0 a domácí prohře 1:3. "Chelsea je zajímavý tým. Dobrý výsledek bude, když tam dáme gól. Loni to byl s Liverpoolem problém. Naším cílem je postup do čtvrtfinále. Trenér s nějakou taktikou přijde, jsme dobře připraveni a víme, co očekávat," uvedl šéf bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články