Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trio MSN? Nejlepší útočníci, jaké jsem v životě viděl, řekl Wenger

Barcelona - Trenér Arsenalu Arséne Wenger po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od Barcelony velebil hvězdné domácí útočníky Lionela Messiho, Luise Suáreze a Neymara, kteří svými góly rozhodli o středeční domácí výhře Katalánců 3:1. Podle francouzského kouče barcelonští fotbalisté umí z běžného života udělat umění.

Barcelonské ofenzivní trio Messi, Suárez, Neymar
zdroj: ČTK/ABACA

"Hráli jsme proti týmu s nejlepšími útočníky, jaké jsem v životě viděl. Ti tři jsou společně absolutně výjimeční," řekl na tiskové konferenci Wenger, jehož tým úvodní zápas v Anglii prohrál 0:2 a v osmifinále LM skončil pošesté za sebou.

Neymar v prvním poločase otevřel skóre, Suárez po změně stran krásným volejem zvýšil na 2:1 a autor obou branek z Londýna Messi v 88. minutě přidal třetí zásah. "Z ničeho si dokážou vytvořit šanci, hlavně Messi. Nikdy nezkazí první dotek, bez ohledu na to, odkud k němu míč přijde," podotkl Wenger.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Arsenal

"Barcelona má dva nebo tři hráče, kteří dokážou udělat z normálního života umění. Já to respektuji a věřím, že je to pro ostatní radost. Ale pro mě je to utrpení," přidal kouč Arsenalu, který na Camp Nou nemohl nasadit zraněného brankáře Petra Čecha ani záložníka Tomáše Rosického.

Wenger litoval, že londýnský tým po Elnenyho vyrovnání nevyužil další šance a favorizovaného obhájce trofeje ještě víc nerozhodil. "Cítil jsem, že za stavu 1:1 byli rozviklaní a nejistí. Bohužel jsme nedokázali vstřelit druhý gól, který by nás dostal do dobré pozice. Vytvořili jsme si spoustu nebezpečných situací a naše hra měla kvalitu. Ale když jsme dostali druhou branku, už jsme nebyli tak ostří," konstatoval šestašedesátiletý trenér.

Koho nechce Barcelona dostat při losu? Barcelonu

Jeho protějšek Luis Enrique vedle ofenzivního tria "MSN" vyzdvihl týmový výkon. "Těší nás, že Messi, Suárez a Neymar jsou naši útočníci. Samozřejmě máme unikátní hráče, ale nakonec bylo nejlepší, že všichni pracovali společně - v útoku i obraně," upozornil barcelonský kouč.

Katalánci postoupili do čtvrtfinále v deváté sezoně po sobě a mohou dál snít, že jako první v novodobé historii Ligy mistrů obhájí titul. "Fakt, že jsme to zvládli podeváté v řadě, znamená, že si tento klub vede dobře. Všichni barcelonští fanoušci jsme hrdí," prohlásil Enrique.

Vysněného soupeře pro čtvrtfinále nemá. "Jediný tým, který bych v dalším kole nechtěl dostat, je Barcelona. A je jisté, že s nimi hrát nebudeme," dodal pětačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články