Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trenér Rapidu varuje před Hložkem. Má před sebou určitě ohromnou kariéru, prohlásil

Slova respektu, zvlášť ke sparťanskému talentu, pronesl trenér fotbalistů Rapidu Vídeň Dietmar Kühbauer před úterním úvodním zápasem 2. předkola Ligy mistrů s pražskou Spartou. Ocenil ofenzivního univerzála Adama Hložka. Případný postup "Zelenobílých" přes Letenské by bral za nádherný příběh.

Kouč Rapidu Vídeň Dietmar Kühbauer
zdroj: Reuters autor: LORRAINE O\'SULLIVAN

Hložek, který v neděli oslaví 19. narozeniny, na letošním mistrovství Evropy došel s národním mužstvem mezi osm nejlepších týmů. Do čtyř z pěti zápasů naskočil z pozice náhradníka, v prohraném čtvrtfinále s Dánskem v nominaci chyběl. "Je to obounohý hráč s velmi dobrou střelou, neustále se pohybuje v pokutovém území. Určitě má před sebou ohromnou kariéru," prohlásil Kühbauer.

Jak Rapid, tak Sparta si základní skupinu Ligy mistrů naposledy zahrály v sezoně 2005/06. "Očekávám těžké utkání, stojí proti nám renomovaný soupeř. Sparta má talentované a odolné mužstvo a dobře vyvážený kádr, složený z mladých a zkušených hráčů," prohlásil padesátiletý bývalý záložník rakouské reprezentace, Rapidu, San Sebastianu nebo Wolfsburgu.

"Musíme doma odehrát dobrých 90 minut stejně jako příští středu v Praze. Můžeme postoupit jedině v případě, že se nám oba zápasy povedou. Pak by to byl nádherný příběh," konstatoval Kühbauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta rozehraje 2. předkolo LM ve Vídni s Rapidem

V Rakousku navzdory pandemii koronaviru neplatí kapacitní omezení na kulturní a sportovní akce. Stadion Rapidu, otevřený v roce 2016, má oficiálně kapacitu přes 28 000 míst. Dorazit by mělo kolem 16 000 diváků, fanoušci hostů však kvůli nařízení UEFA v předkolech evropských pohárů na stadiony nesmějí.

"Konečně si znovu zahrajeme před skvělým publikem. Všem nám to dodá energii navíc," řekl stoper Maximilian Hoffmann. "Bude to náročná bitva. Nemusíme se ale za nic schovávat. Pokud v prvním utkání předvedeme dobrý výkon, doufám, že naše cesta soutěží bude pokračovat," dodal sedmadvacetiletý Rakušan.

Vítěz dvojutkání si zajistí minimálně účast v hlavní fázi Evropské ligy a ve 3. předkole Ligy mistrů narazí na třetí celek uplynulé sezony francouzské ligy Monako. Poražený stále nebude mít jistotu podzimní účasti v pohárech a ve 3. předkole Evropské ligy si zahraje s kyperskou Famagustou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články