Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Ferencvárose přesunul tlak na Pražany. Favoritem je Slavia, řekl Stöger

Kdo je favoritem dvojduelu 3. předkola Ligy mistrů mezi Ferencvárosem a Slavií? Trenér Budapešti Peter Stöger za něj označil Pražany. Ocenil, jaký posun sešívaní pod koučem Jindřichem Trpišovským udělali. Je ale přesvědčen, že pokud jeho svěřenci předvedou maximum, čeho jsou schopni, mají na to postoupit.

"Myslím, že favoritem těchto dvou zápasů je Slavia. Víme, že je to velký tým. Mají můj velký respekt za to, jaký posun za poslední roky udělali. Jejich trenér odvádí skvělou práci. Je to velmi pohyblivý tým, jsou velmi rychlí směrem dopředu," řekl Stöger.

"Ale myslím, že pro ně budeme velmi nebezpečným a nepříjemným soupeřem. Máme také kvalitu a věřím, že to ukážeme. Budeme v těch dvou zápasech bojovat ze všech sil. Známe slabiny soupeře. Když dokážeme předvést 100 procent toho, co umíme, jsem přesvědčen, že máme na to je porazit," doplnil pětapadesátiletý rakouský trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Kuchtův start nebudeme lámat přes koleno, chceme ho mít v pořádku na odvetu

Ferencváros v prvních dvou předkolech soutěže hladce vyřadil Prištinu a Žalgiris Vilnius, ve víkendové generálce v maďarské lize ale doma podlehl Kisvardě 1:2.

"Rozebírali jsme si to. Nikdo z nás nebyl nadšený, ale někdy prostě máte špatný den. I když jsme byli lepší, náš výkon nebyl dostatečně kvalitní a prohráli jsme. Teď máme šanci to napravit a ukázat naši skutečnou kvalitu," řekl Stöger.

Nepovažuje za nevýhodu, že jeho tým začne dvojzápas se Slavií doma. "O tom se můžeme bavit až po zápase podle toho, jak dopadne. V minulé sezoně se kvůli covidu-19 hrálo jen na jeden zápas. Teď máme dva zápasy, což je pozitivním signálem pro všechny, že se situace uklidňuje," pochvaloval si Stöger, který převzal mužstvo v červnu.

Věří v pomoc fanoušků, do arény s kapacitou 22 tisíc míst má dorazit kolem 20 tisíc lidí. "V sobotním zápase s Kisvardou byli fanoušci asi jediným pozitivem toho večera. Nebylo pro ně snadné to sledovat, přesto byli po celých 90 minut skvělí. Zítra chceme ukázat jinou tvář," dodal bývalý kouč Dortmundu či Kolína nad Rýnem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články