Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Toužíme pokračovat v Evropě i na jaře, řekl Trpišovský před debutem v Lize mistrů

Skupina smrti v Lize mistrů? Možná. Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský se však předem rozhodně nevzdává. Cílem českých šampionů je podle něj setrvání v evropských pohárech i na jaře. K tomu potřebují v konkurenci Barcelony, Borussie Dortmund a Interu Milán, na jehož hřišti dnes v 18:55 odstartují základní skupinu, skončit v tabulce nejhůře třetí.

Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vnímáme fakt, že jsme se ocitli ve společnosti tří fotbalových gigantů, ale na druhou stranu, kdybychom něco vzdávali předem, tak jsme do Milána nemuseli jezdit a nemuseli jsme chtít Ligu mistrů hrát. Jednou jsme tady, chtěli jsme sem a musíme se postavit všem," řekl s nadhledem sobě vlastním Trpišovský.

"Náš cíl, touha, sen je i na jaře pokračovat v Evropě. Kvůli tomu musíme sbírat body. Máme na to šest utkání. Dnes nás čeká první z nich. Pravda leží na hřišti - tam se teprve ukáže, na co mužstva mají nebo nemají. Pevně věřím, že máme na to, abychom v každém zápase všechny soupeře potrápili," dodal.

Slavia si v minulém ročníku díky postupu do čtvrtfinále Evropské ligy vydobyla respekt. Proto podle Trpišovského nehrozí, že by ji někdo ze soupeřů podcenil.

"Když se vám podařilo remizovat na Seville, vyhrát v Genku a v Kodani a prohrát o gól na Chelsea, tak vás samozřejmě všichni berou trošku jinak, než když o vás nic nevědí. Je to Liga mistrů, nikdo nechce nic podcenit. Všichni vědí, že musí udělat maximum pro to, aby body získali ve všech zápasech. Nikdo není takový, že by podcenil duel v Lize mistrů. Na to se určitě spoléhat nebudeme," prohlásil úspěšný kouč.

"Chceme budovat značku Slavie v Evropě a její respekt po návratu do Evropy. Dnes k tomu máme další možnost. Uvidíme, na co to bude stačit." 

Bude scházet v základní sestavě Interu "bombér" Lukaku?

O nejsilnější stránce Interu, který v italské lize ze tří zápasů ani jednou bodově nezaváhal, má jasno. "Kdybych měl říct o Interu první věc, která mě napadne, tak je to střelba. Je to vidět i v utkáních, kdy trefují míče z těžkých pozic. Jejich hráči mají skvělé zakončení," upozornil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter Milán udolal doma Udine a naladil se na Slavii

Otazník kvůli zranění visí nad startem Romela Lukaka, kterého "nerazzurri" přivedli v létě za 65 milionů eur (téměř 1,7 miliardy korun) z Manchesteru United. "Kdybych si měl tipnout, tak hrát nebude vzhledem k programu, který absolvoval. Že má drobné zdravotní potíže a že v sobotu je milánské derby. Je podstatný rozdíl, jestli ve hře je, nebo ne, protože je to atypický, velmi odlišný hráč - nejen od ostatních útočníků Interu, ale i od ostatních evropských hráčů," popsal trenér Slavie šestadvacetiletého Belgičana.

"Hra s ním bude úplně jiná, pokud tam bude. Pokud nebude, ubude nám starost ohledně osobních soubojů, obranných standardních situací - tedy v tom, kde je silný. Na druhou stranu pokud nebude, přibudou nám starosti s pohyblivostí a rychlostí hráčů, ať už je to Sánchez, Politano nebo Martínez."

Jeho svěřenci hrají podle něj na evropské scéně postupně s kvalitativně čím dál tím těžšími soupeři. "Je to jako pyramida nebo počítačová hra, že jeden level vždycky přeskočíte a jdete do toho těžšího. Dnes je ten level velmi vysoký. Budeme chtít něčím překvapit, ale praxe ukáže, jak se to povede. V Seville jsme také chtěli překvapit a překvapili jsme sami sebe, že jsme si v desáté vteřině dali de facto vlastní gól," zakončil Trpišovský.

Předpokládané sestavy:

Inter Milán: Handanovič - Godín, Ranocchia, Škriniar - Candreva, Vecino, Brozovič, Sensi, Asamoah - Politano, Martínez.

Slavia Praha: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Traoré - Masopust, Stanciu, Olayinka - Van Buren.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články