Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Toreadoři ze Sevilly vydřeli remízu s Liverpoolem, postup slaví Real a Besiktas

Dramatická bitva o vstupenku do osmifinále Ligy mistrů mezi Sevillou a Liverpoolem skončila remízou 3:3, přestože hosté vedli v poločase o tři branky. Španělský tým srovnal v nastavení a prodloužil sérii před vlastními příznivci, kde nenašel přemožitele více než rok. Obě mužstva mají před závěrečným kolem postup stále ve vlastních rukou. Definitivu si naopak demolicí APOELu zajistil obhájce trofeje Real Madrid. Mezi nejlepší šestnáctkou je premiérově také Besiktas. Naději vykřesali fotbalisté Lipska a Neapole.

Fotbalisté Sevilly slaví vyrovnávací gól proti Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána sledovali fanoušci ofenzivní galapředstavení, jež v prvním dějství režírovali svěřenci Jürgena Kloppa. Po dvou precizně zahraných rohových kopech a chladnokrevných dorážkách Firmina s Maném vedli ve 22. minutě už 0:2. Mezitím neproměnilo samostatné nájezdy domácí duo Nolito - Ben Yedder. "Reds" byli naopak stoprocentní a rychlý kontr přetavil ve třetí gól opět brazilský útočník Firmino.

Do druhé půle nicméně nastoupila zcela jiná Sevilla, což demonstroval v 51. minutě Ben Yedder, který hlavičkou překonal bezmocného Kariuse. Stejný hráč následně proměnil pokutový kop a snížil náskok klubu z města Beatles - 2:3. Liverpool byl vývojem duelu viditelně otřesen, přesto mohl prostřednictvím Salaha či Maného rozhodnout. Čtvrtý gól však nepřidal a v 93. minutě inkasoval. Po rohovém kopu stanovil konečné skóre Pizarro.

Vzhledem k nerozhodnému výsledku 1:1 v utkání Spartak Moskva - Maribor jsou oba favorité i nadále nejblíže k postupu ze skupiny E. Pokud Liverpool doma s ruským mistrem 6. prosince neprohraje, zajistí play-off automaticky i Seville.    

Besiktas zkompletoval historický postup

Besiktas Istanbul si domácí remízou 1:1 s FC Porto dokráčel pro premiérovou vstupenku do osmifinále Champions League. 

Turecký mistr sice prohrával od 29. minuty po gólu Felipeho, ale krátce před poločasem určil konečný stav brazilský záložník Talisca. Ve vyřazovací fázi si čtvrtfinalista Poháru mistrů evropských zemí z ročníku 1986/87 zahraje od přejmenování soutěže v roce 1992 poprvé. Před závěrečným kolem totiž disponuje nedostižným náskokem 4 bodů před Portem a pohárovým debutantem Lipskem, které vyhrálo 4:1 na stadionu Monaka. 

Real si v Nikósii otevřel střelnici

V dresu "Bílého baletu" úřadoval na Kypru zejména dvoubrankový tandem Benzema - Ronaldo, jenž si v tomto ročníku připsal už osm přesných zásahů a vede tabulku střelců o dva góly před dvojicí Kane - Ben Yedder.

Ronaldo navíc skóroval v každém z pěti odehraných kol, což se mu povedlo jako třetímu hráči v historii elitní soutěže po Del Pierovi a Rebrovovi. Real Madrid doprovodil do osmifinále Tottenham, který otočil zápas s Borussií Dortmund. Zásluhou vítězství 2:1 v Německu udržel neporazitelnost a zajistil si první místo v konečné tabulce skupiny H.

Neapol je stále ve hře, musí ovšem spoléhat na pomoc "Citizens"

Šanci na postup udržela zásluhou vítězství 3:0 nad Doněckem i Neapol. A právě s ukrajinským týmem bude v závěrečném kole bojovat na dálku o osmifinále. Italský celek získal sice o tři body méně, ale s Šachtarem má lepší vzájemnou bilanci.

Navíc mu hraje do karet i los, protože skupinu zakončí s posledním Feyenoordem, zatímco hlavní rival nastoupí doma proti suverénnímu Manchesteru City. Anglický klub udržel stoprocentní bilanci i tentokrát, ale proti Feyenoordu se hodně nadřel. O jeho hubeném triumfu 1:0 rozhodl až dvě minuty před koncem Sterling.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
Spartak Moskva - Maribor 1:1 (0:0)
Branky: 82. Zé Luís - 90.+2 Mešanovič. 

FC Sevilla - Liverpool 3:3 (0:3)
Branky: 51. a 61. z pen. Ben Yedder, 90.+3 Pizarro - 2. a 30. Firmino, 22. Mané. 

Skupina F: 
Neapol - Šachtar Doněck 3:0 (0:0)
Branky: 53. Insigne, 81. Zieliňski, 83. Mertens. 

Manchester City - Feyenoord Rotterdam 1:0 (0:0)
Branka: 88. Sterling. 

Skupina G:
Besiktas Istanbul - FC Porto 1:1 (1:1)
Branky: 41. Talisca - 29. Felipe. 

Monako - Lipsko 1:4 (1:4)
Branky: 43. Falcao - 9. a 31. z pen. Werner, 6. vlastní Jemerson, 45. Keita. 

Skupina H:
Dortmund - Tottenham 1:2 (1:0)
Branky: 31. Aubameyang - 49. Kane, 73. Son Hung-min. 

APOEL Nikósie - Real Madrid 0:6 (0:4)
Branky: 39. a 45.+1 Benzema, 49. a 54. Ronaldo, 23. Modrič, 41. Nacho. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články