Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

To není člověk, hodnotil Haalanda brankář Kodaně. Guardiola vyvrací klauzuli s Realem

Ani v Lize mistrů neubral. Naopak opět natáhl svoji střeleckou sérii. Erling Haaland dvěma trefami pomohl Manchesteru City k výhře 5:0 nad Kodaní a ze všech stran se na něj znovu sesypala slova chvály. A to i od brankáře hostů, který prohlásil, že norský kanonýr nemůže být člověk. Kouč anglického celku Pep Guardiola zároveň vyvrátil, že by jeho hvězda měla ve smlouvě klauzuli o možném odchodu do Realu Madrid.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - FC Kodaň

Dvaadvacetiletý Haaland sice tentokrát odehrál jen úvodní poločas, i to mu však stačilo na dva góly. V této sezoně si vylepšil bilanci na 19 gólů ve 12 zápasech.

"Abych byl upřímný, tak je to neuvěřitelné," řekl záložník City Jack Grealish. "Něco takového jsem v životě neviděl. U prvního i druhého gólu jsem se jen smál, protože on je vždycky na správném místě," dodal.

"Jejich brankář mi dokonce řekl: To není člověk. A já na to: Mně to říkat nemusíš. Snad mu tahle forma vydrží a dovede nás ke slávě," uvedl sedmadvacetiletý anglický reprezentant.

Další pochvalu Haalandovi vysekl Gary Lineker. "Tohle už je trochu trapné. Střílení gólů je v jeho podání absurdně jednoduché," napsal někdejší anglický útočník na Twitteru.

Proti Kodani stačilo Haalandovi na dva góly 32 minut a vypadalo to, že po třech zásazích z nedělního derby s Manchesterem United (6:3) si připíše druhý hattrick za sebou. Trenér Guardiola ho však o přestávce vystřídal.

"Nebylo to v plánu. Kdyby byl zápas vyrovnaný, tak by pokračoval. Ale takhle jsme ho chtěli šetřit na další utkání proti Southamptonu, který jsme zatím moc často neporazili," řekl Guardiola.

Haalanda ocenil i trenér Kodaně Jacob Neestrup. "Připravovali jsme se na něj, ale je prostě světová extratřída. Bylo to vidět u druhého gólu, jak se pohyboval, když šla první střela, aby si našel dorážku. To je prostě přirozený talent," prohlásil.

Klauzuli o možném odchodu do Realu nemá, řekl Guardiola

Kouč City Guardiola ale musel řešit i méně příjemnou otázku po utkání na téma Haaland. A to o možné klauzuli, kterou by měla obsahovat Norova smlouva a jež by mu měla v roce 2024 umožnit potenciální odchod do Realu Madrid.

"Není to pravda. Nemá v kontraktu výstupní klauzuli pro Real ani žádný jiný klub. Takže znovu opakuji, není to pravda. Navíc mám pocit, že je u nás opravdu spokojený," řekl Španěl.

Real se o Haalanda zajímal už loni, útočník ale přestoupil z Dortmundu do City a upsal se mu na pět let. "Samozřejmě nikdo neví, co přinese budoucnost. Ale hlavní je, že u nás dobře zapadl, je spokojený a také oblíbený u všech v klubu. To je to nejdůležitější," prohlásil Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články