Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Tiraspol je blízko senzačního postupu do LM, přemožitel Sparty Monako naopak padlo

Moldavský fotbal je blízko k tomu, aby měl zástupce v Lize mistrů. Hráči Šeriffu Tiraspol doma v úvodním utkání 4. předkola porazili nečekaně Dinamo Záhřeb 3:0 a pokud v odvetě prohraje i o dvě branky, bude slavit senzační postup. Ten se naopak vzdálil přemožitelům Sparty z Monaka, kteří před vlastními fanoušky padli 0:1 se Šachtarem Doněck.

Utkání Monako - Šachtar Doněck
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Norbert Scanella

Přemožitel pražské Sparty z předchozího předkola Monako sice po inkasovaném gólu, který dal v 19. minutě Pedrinho, převzal v duelu iniciativu, proti střelám Golovina a Ben Yeddera ve druhé půli však zasáhl skvěle brankář Trubin.

Když pak ukrajinský gólman vytáhl osm minut před koncem na tyč i střelu domácího Boardua, mohl Šachtar slavit v boji o Ligu mistrů třetí výhru za sebou. V předchozí fázi vyřadil belgický Genk.

Obrat v domácím prostředí se podařil Salcburku. Rakouský tým proti Bröndby Kodaň prohrával od 4. minuty po brance Mikaela Uhreho, ve druhé půli ale nejprve vyrovnal devatenáctiletý útočník Karim Adeyemi a v 90. minutě vystřelil těsné vítězství 2:1 do odvety o rok starší Brenden Aaronson.

Výrazný krok k postupu udělali hráči Šeriffu Tiraspol, kteří porazili na svém hřišti Dinamo Záhřeb 3:0. Moldavský celek, jenž soutěží prochází už od 1. předkola, tak vyhrál v boji o LM šestý ze sedmi zápasů.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Salcburk - Bröndby Kodaň 2:1 (0:1)

Branky: 57. Adeyemi, 90. Aaronson - 4. Uhre.

Šeriff Tiraspol - Dinamo Záhřeb 3:0 (1:0)

Branky: 45., 80. Traore, 54. Kolovos.

Nemistrovská část:

Monako - Šachtar Doněck 0:1 (0:1)

Branka: 19. Pedrinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články