Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strakův Slovan narazí ve 4. předkole LM na Borisov

Nyon Fotbalisté Slovanu Bratislava s trenérem Františkem Strakou se o účast v Lize mistrů utkají s BATE Borisov. Celtic, který se do 4. předkola dostal jen díky chybě varšavské Legie, narazí na Maribor. V nemistrovské části se střetně Arsenal s Besiktasem. První zápasy play-off jsou na programu 19. a 20. srpna, odvety o týden později.

Je nám líto, video expirovalo.
Los Ligy mistrů UEFA

Slovan útočí na historický postup do Ligy mistrů, což se povedlo doposud třem slovenských klubům, v sezoně 1997/98 Košicím, 2005/06 Artmedii a Žilině v sezoně 2010/11. V cestě už mu stojí jen běloruský šampion Borisov, který sice v posledních letech patří ke stálicím v pohárové Evropě, ale v této sezoně nepotvrzuje výraznější formu. Ve 3. předkole dokonce odvrátil vyřazení až v nastaveném čase.

"Tohoto soupeře jsem předpověděl, BATE sice bude favoritem, ale věřím, že my uděláme maximum, abychom postoupili. Je to pro nás skutečně obrovská příležitost," řekl generální ředitel Slovanu Petr Kašpar.

Trenér Straka je tak blízko druhému postupu v kariéře po roce 2004, kdy dovedl do základní skupiny Spartu, která tehdy v posledním předkole vyřadila Ferencváros Budapešť po prodloužení. Slovanu se k postupu pokusí pomoci i dva čeští hráči Pavel Fořt a David Jablonský.

Straka: Borisov je výzva

"Je to BATE Borisov a má stejně jako všichni ostatní možní soupeři obrovskou kvalitu. Pro nás je vůbec úžasné, že takový zápas můžeme hrát. Soupeře znám, je nesmírně nebezpečný. Ale pro nás je to obrovská výzva," prohlásil Straka. "My nemáme co ztratit, jen získat. Stoprocentně se pobijeme o šanci," dodal.

Besiktas se Sivokem se snaží po čtyřech letech vrátit do nejprestižnější evropské soutěže, ale v cestě jim stojí nejsilnější možný soupeř Arsenal. Londýnský celek nebere nic jiného než postup, v Lize mistrů nechyběl 17 posledních sezon. Pomoci by k tomu měl i Rosický. Proti němu by mohl nastoupit jeho spoluhráč z reprezentace Sivok, který se po loňském vážném zranění probíjí do sestavy Besiktasu pod vedením nového trenéra Slavena Biliče.

Oba celky se spolu utkají vůbec poprvé. Šanci na Ligu mistrů má také David Rozehnal s Lille, které vyzve bývalého šampiona soutěže Porto. První zápasy play-off jsou na programu 19. a 20. srpna, odvety o týden později.

Mistrovská část: Salcburk – Malmö, Steaua Bukurešť – Ludogorec Razgrad, Aalborg – APOEL Nikósie, Maribor – Celtic Glasgow (Twardzik), Slovan Bratislava (Straka, Fořt, Jablonský) – BATE Borisov.

Nemistrovská část: Arsenal (Rosický)  Besiktas (Sivok), Lille (Rozehnal)  FC Porto, Standard Lutych  Zenit Petrohrad, FC Kodaň  Leverkusen, Neapol  Athletic Bilbao.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články