Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strakův Slovan jde do boje o LM. "Nemáme co ztratit," burcuje trenér

Praha – Po včerejších prvních duelech play-off Ligy mistrů přichází na řadu také druhá polovina adeptů ucházejících se o deset volných míst v nejprestižnějším evropském fotbalovém poháru. Šanci má i Slovan Bratislava vedený trenérem Františkem strakou, který se o postup utká s běloruským mistrem BATE Borisov. Přímý přenos duelu Slovan Bratislava – BATE Borisov sledujte od 20:30 na ČT sport.

Slovan ve třetím předkole vyřadil Šeriff Tiraspol, když doma vyhrál 2:1 a v Moldavsku udržel postupovou bezbrankovou remízu. BATE sice ve 3. předkole horko těžko přešlo přes odepisovaný Debrecín, podle Straky má obrovskou kvalitu.

"Pro nás je vůbec úžasné, že takový zápas můžeme hrát. Soupeře znám, je nesmírně nebezpečný. Ale pro nás je to obrovská výzva. Nemáme co ztratit, jen získat. Stoprocentně se pobijeme o šanci," řekl Straka, který má v kádru české fotbalisty Tomáše Jablonského a Pavla Fořta.

Borisov je v evropských pohárech mnohem ostřílenější než Slovan, usiluje o čtvrtou účast v hlavní fázi Ligy mistrů v sedmi sezonách. Příjemné vzpomínky na běloruský celek má Plzeň. Na podzim 2011 doma remizovala 1:1, venku zvítězila 1:0 a ve skupině před BATE skončila na třetím místě.

Slovan musel už před středečním zápasem řešit jednu nepříjemnost. Disciplinární komise UEFA totiž slovenský klub potrestala uzavřením části stadionu kvůli projevům rasismu domácích fanoušků proti Tiraspolu.

Celtic dostal druhou šanci

Celtic Glasgow bude chtít proti Mariboru využít svou druhou šanci v Lize mistrů. Skotský šampion sice v předchozí fázi prohrál s Legií Varšava celkově 1:6, ale Poláci v odvetě nasadili hráče v karetním trestu a po kontumaci nakonec postoupil Celtic. Lille, do jehož kádru patří obránce David Rozehnal, narazí na bývalého šampiona soutěže Porto. 

Program středečních úvodních zápasů play-off LM (začátky ve 20:45)

Mistrovská část:
Slovan Bratislava (Fořt, T. Jablonský, trenér Straka) - BATE Borisov - ČT sport
Aalborg - APOEL Nikósie
Maribor - Celtic Glasgow (F. Twardzik)

Nemistrovská část:
Standard Lutych - Petrohrad
Lille (Rozehnal) - FC Porto

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články