Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Sterling prohrál souboj s trávníkem. Omlouvám se, řekl po absurdní penaltě

Situace, která opět vznesla celou řadu otázek o zavedení videa v Lize mistrů. Ofenzivní hráč Manchesteru City Raheem Sterling se v utkání s Šachtarem Doněck skácel v pokutovém území k zemi bez jakéhokoli kontaktu s protihráčem, a přesto nařídil rozhodčí Viktor Kassai penaltu. Třiadvacetiletý Sterling při pokusu o střelu zakopl o trávník. Maďarskému sudímu se po závěrečném hvizdu omluvil.       

Raheem Sterling z Manchesteru City v utkání s Šachtarem Doněck
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Kontroverzní pokutový kop proměnil za stavu 1:0 ve 24. minutě Gabriel Jesus a vykročil za hattrickem, kterým se podepsal pod rekordní vítězství 6:0. "Chtěl jsem přehodit brankáře a nevím, co se stalo. Necítil jsem žádný kontakt, kopnul jsem do země, takže se sudímu omlouvám," řekl Sterling.

Trenér ukrajinského celku Paulo Fonseca se Kassaiovu verdiktu vysmál, ale současně uznal, že na debaklu by správné rozhodnutí stejně moc nezměnilo. "Po takovém výsledku nemá moc smysl mluvit o té penaltě. Ale byla absurdní. Více říkat nemusím, každý to viděl. Nicméně kvůli tomu jsme neprohráli," prohlásil portugalský kouč.

Podle domácího kouče Pepa Guardioly incident znovu ukázal, že fotbal potřebuje videorozhodčího. Ten však bude v Lize mistrů zaveden až od příští sezony. "Víme, že to nebyla penalta a Raheem to mohl sudímu říct, protože nechceme takhle vyhrávat. Ani rozhodčí nechtějí dělat chyby, proto potřebují pomoc videa. Fotbal je v současnosti strašně rychlý a tohle zabere asi deset sekund," upozornil.

Na tiskové konferenci Guardiola také odmítl, že by měl po vymyšleném pokutovém kopu nařídit Jesusovi, aby jej úmyslně neproměnil. "To by neudělal žádný trenér. Ale jsem mladý, třeba se poučím," dodal úspěšný stratég.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozbor pádu Sterlinga z Manchesteru City v pokutovém území
Zdroj
ČT sport, ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články