Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

Spartu čeká v LM o poznání tvrdší oříšek, jede na Stuttgart. Kvůli Sigmě nepanikaříme, tvrdí Friis

Druhý zápas v ligové fázi Ligy mistrů čeká Spartu. Čeští šampioni se po úvodní domácí výhře 3:0 nad Salcburkem představí ve Stuttgartu. V lize ale nečekaně klopýtli se Sigmou Olomouc. Stutgart, mimochodem druhý tým uplynulé sezony německé ligy, začal v milionářské soutěži porážkou 1:3 na hřišti obhájce trofeje Realu Madrid. Tam se ale prezentoval působivým fotbalem.

Lukáš Haraslín ze Sparty se raduje z gólu
zdroj: ČTK

Pražané se do Ligy mistrů kvalifikovali přes tři předkola a jsou v ní po 19 letech. Stuttgart se mezi elitu vrátil poprvé od ročníku 2009/10, v hlavní fázi evropských pohárů je po 12 letech.

Zatímco svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse v sobotní generálce remizovali ve Wolfsburgu 2:2, Sparta o den dříve podlehla doma Olomouci 2:3 a prohrála poprvé od března a po 28 soutěžních utkáních.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Spartu čeká tým, který dal Dortmundu pět gólů

"Nepanikaříme kvůli tomu, že prohrajeme zápas. Mám jasno o tom, co udělat v Německu a kdo by měl hrát. Není to tak, že když jsme jednou prohráli, tak všechno hoří. Musíme zůstat nohama na zemi, pokračovat v tom, co děláme, zlepšit se a nepanikařit," uvedl dánský kouč Sparty Lars Friis.

Nezdar se Sigmou bere jako varování před náročným říjnovým programem. Už v neděli se sparťané představí na Slavii v ligovém derby.

"Nedívám se příliš do budoucna, protože hrajeme v nejtěžší lize světa a v české lize máme taky těžké soupeře. Musíme jít krok za krokem a dobře si zanalyzovat, co jsme proti Olomouci udělali dobře i špatně," prohlásil Friis.

Stuttgart od loňského října nenašel doma přemožitele v 16 soutěžních duelech. Letenští venku vyhráli od března 15 soutěžních utkání za sebou a ve 14 z nich dali minimálně dvě branky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zelený po Salcburku: Dopředu jsme byli extrémně efektivní

Soupeři se dosud v pohárech neutkali, Sparta loni v lednu porazila Stuttgart v přípravě 2:0. České týmy v pohárech na půdě německého soupeře ve 14 utkáních za sebou nezvítězily, minulý čtvrtek Plzeň v Evropské lize nečekaně remizovala ve Frankfurtu 3:3.

Liga mistrů se hraje v novém formátu ligovým systémem se společnou tabulkou a s 36 týmy místo dosavadních 32. Žádní soupeři se v ligové fázi neutkají dvakrát, postoupí 24 celků, z toho osm přímo do osmifinále. Každý z týmů sehraje čtyři duely doma a stejný počet venku.

Předpokládané sestavy:

Stuttgart: Nübel - Stenzel, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Demirovič, Millot, Leweling - Undav.

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Preciado, Kairinen, Laci, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Rrahmani.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články