Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Sparta zahájí Ligu mistrů doma proti Salcburku, poslední zápas odehraje v Leverkusenu

Fotbalisté pražské Sparty odehrají první zápas v hlavní fázi Ligy mistrů 18. září na Letné se Salcburkem. V posledním 8. kole se úřadující čeští šampioni představí v Leverkusenu až 29. ledna.

Fotbalisté pražské Sparty
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

V prvním venkovním utkání nastoupí svěřenci dánského trenéra Larse Friise 1. října ve Stuttgartu. Papírově nejtěžší duel hlavní fáze na stadionu Manchesteru City, vítěze Ligy mistrů ze sezony 2022/23, je bude čekat 23. října ve 3. kole. Poté budou hrát Pražané dvakrát po sobě doma, kde přivítají Brest a Atlético Madrid.

Před Vánoci 11. prosince nastoupí Sparta v Rotterdamu proti Feyenoordu, kam v létě z Letné zamířil dánský trenér Brian Priske. Po souboji se svým nedávným koučem budou Pražany čekat poslední dvě kola, která se nezvykle odehrají až na konci ledna.

Nejprve doma vyzvou Inter Milán a program uzavřou v Leverkusenu, jehož barvy hájí bývalí sparťané a současní čeští reprezentanti brankář Matěj Kovář a útočník Patrik Schick.

Liga mistrů se od této sezony bude hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy místo dosavadních 32. Každý z celků nastoupí k osmi zápasům, žádní soupeři se v základní části neutkají dvakrát, neboť odpadly odvety.

Do vyřazovací fáze postoupí 24 celků, z toho nejlepších osm přímo do osmifinále. Na rozdíl od minulých sezon se už také nebude "propadat" do jarní části Evropské ligy. Sparta se v hlavní fázi Ligy mistrů představí po 19 letech.

Program Sparty v Lize mistrů:

1. kolo  18. září: 18:45 Sparta Praha – Salcburk,

2. kolo  1. října: 18:45 Stuttgart – Sparta Praha,

3. kolo  23. října: 21:00 Manchester City – Sparta Praha,

4. kolo  6. listopadu: 21:00 Sparta Praha – Brest,

5. kolo  26. listopadu: 18:45 Sparta Praha – Atlético Madrid,

6. kolo  11. prosince: 21:00 Feyenoord Rotterdam – Sparta Praha,

7. kolo  22. ledna: 21:00 Sparta Praha – Inter Milán,

8. kolo  29. ledna: 21:00 Leverkusen – Sparta Praha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články