Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta nemá jasněji. První zápas mezi Víkingurem a Shamrockem skončil bez branek

Zatímco v Německu vrcholí Euro, rozbíhají se už boje v evropských klubových soutěžích. První zápas mezi Víkingurem Reykjavík a Shamrockem Rovers o soupeři fotbalistů Sparty Praha ve 2. předkole Ligy mistrů nenapověděl, týmy se na úvod kvalifikace rozešly bez branek.

Islandský šampion měl trvalou převahu, ale využít nedokázal ani krátkou přesilovku v závěru po vyloučení Darragha Nugenta v 81. minutě. Odveta je na programu za týden v Irsku.

Mírně favorizovaný Víkingur držel míč více než 70 procent času a soupeře přestřílel 12:3, ani jednou však nemířil mezi tyče. Nejblíže k brance měli domácí před 1108 diváky po 10 minutách, kdy dvakrát v krátkém sledu po sobě trefili břevno.

Sparta vstoupí proti vítězi 1. předkola do kvalifikace za 14 dní venkovním zápasem, odvetu sehraje o týden později doma.

Letenští si naposledy zahráli hlavní fázi Ligy mistrů v sezoně 2005/06. Na cestě do ní by po případném úspěchu ve 2. předkole museli úřadující čeští šampioni přejít ještě přes další dva soupeře. Ve 3. předkole nemistrovské části vstoupí do kvalifikace i druhý tým uplynulé prvoligové sezony Slavia.

Výsledky úvodních utkání 1. předkola Ligy mistrů

Panevežys (Lit.) – HJK Helsinky 3:0 (1:0), Hamrun Spartans (Malta) – Lincoln Red Imps (Gibr.) 0:1 (0:1), The New Saints (Wales) – FK Dečič (Č. Hora) 3:0 (3:0), Santa Coloma (And.) – Ballkani (Kos.) 1:2 (1:1), Víkingur Reykjavík – Shamrock Rovers (Ir.) 0:0, Virtus (San Mar.) – FCSB (Rum.) 1:7 (0:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články