Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta může dostat Šachtar, Ajax či Monako

Praha - Sparta už zná všechny možné soupeře ve 3. předkole nemistrovské části Ligy mistrů. Druhý celek české nejvyšší soutěže jako nenasazený tým narazí na někoho z pětice Šachtar Doněck, Ajax Amsterodam, CSKA Moskva, FC Bruggy a Monako. Plzeň bude ve 3. předkole mistrovské části mezi desítkou nasazených klubů a dostat může například Maccabi Tel Aviv, Partizan Bělehrad, dánský Midtjylland nebo švédské Malmö, na kterém před rokem ztroskotala ve stejné fázi soutěže Sparta. Všichni možní soupeři Viktorie ale nejprve musejí přejít přes 2. předkolo.

Slavící sparťané
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Plzeň má díky dobrému koeficientu z předchozích sezon jistotu, že by i v závěrečném 4. předkole byla mezi nasazenými. Los by jí mohl přisoudit APOEL Nikósie, běloruský Borisov, s nímž už hrála při své první účasti v základní skupině, bulharský Ludogorec Razgrad či Dinamo Záhřeb.

Na Spartu by v případě postupu do 4. předkola čekali mimořádně silní soupeři. Letenští, kteří by opět nebyli nasazeni, by mohli narazit na Manchester United, Valencii, Leverkusen, Šachtar Doněck nebo Ajax Amsterodam.

Boleslav a Jablonec mohou dostat Dortmund či Bordeaux

V předkolech Evropské ligy se představí tři české kluby. Mladá Boleslav jako jediná bude hrát 2. předkolo a v něm má jistotu nasazení. Ve 3. předkole už by středočeský celek nasazen nebyl stejně jako Jablonec. Oba týmy by mohly narazit například na Dortmund, Bilbao, Alkmaar, Dynamo Moskva či Bordeaux s reprezentačním záložníkem Jaroslavem Plašilem.

Vítěz Poháru FAČR Liberec vstoupí stejně jako Jablonec do 3. předkola a v něm bude určitě nasazený. V případném 4. předkole se zatím Slovan pohybuje kolem hranice mezi nasazenými a nenasazenými celky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články