Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Soupeři jsme dali dva dárky. Bohužel jsme nebyli efektivní jako normálně, smutnil Heynckes

Velké zklamání dával najevo po utkání s Realem Madrid v semifinále Ligy mistrů trenér mnichovského Bayernu Jupp Heynckes. Podle kouče bavorského celku, který prohrál s "Bílým baletem" 1:2, si domácí nezasloužili prohrát a inkasované góly darovali soupeři po zbytečných chybách. Nejvíce však žehral na promarněné příležitosti německého klubu.

Jupp Heynckes
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Jan Huebner

Bayern v repríze loňského čtvrtfinále vedl gólem Joshuy Kimmicha z 28. minuty. Těsně před pauzou ale vyrovnal další krajní bek Marcelo a v 57. minutě po chybě obránce Rafinhy dokonal obrat střídající Marco Asensio.

"Je hodně vzácné mít v semifinále Ligy mistrů tolik šancí, ale neproměnili jsme. Real Madrid vám toho obvykle tolik nedovolí, bohužel jsme nebyli efektivní jako normálně a dali soupeři dva dárky," řekl Heynckes po zápase.

Bavorský celek s "Bílým baletem" v elitní soutěži prohrál pošesté za sebou a na svém stadionu utrpěl první soutěžní porážku v sezoně. Podle domácích hráčů měl naopak Bayern velkým rozdílem zvítězit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Real Madrid

"Kdybychom vyhráli 5:2, nemohli by si příliš stěžovat. Myslím, že jsem takhle slabý Real Madrid ještě v Mnichově neviděl," prohlásil stoper Niklas Süle, jenž v první půli vystřídal zraněného Jéromea Boatenga. "Řekl bych, že to klidně mohlo skončil 7:2 pro nás," doplnil autor první branky Kimmich.

Heynckes věří, že jeho svěřenci mohou semifinále příští úterý v Madridu otočit. "Zkusíme pro to udělat všechno. Samozřejmě má Real velkou výhodu, ale my jsme si nezasloužili prohrát a měli jsme vyhrát. To mi do odvety dodává trochu víc optimismu," uvedl dvaasedmdesátiletý kouč, který vyhrál Ligu mistrů před dvaceti lety s Realem a v roce 2013 s Bayernem.

"Těžko se nám tahle porážka kouše, byli jsme příliš naivní. Na druhou stranu jsme viděli, co proti Realu dokážeme. Nevzdáváme to, loni jsme tam v základní hrací době také vyhráli 2:1. V odvetě ale potřebujeme ukázat jiný zabijácký instinkt," dodal záložník Thomas Müller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články