Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Souček před premiérou v Lize mistrů: Nejdeme si na San Siro jen zahrát, chceme uspět

Bez okolků a sebevědomě se chtějí v úvodním utkání Ligy mistrů prezentovat fotbalisté Slavie. Záložník Tomáš Souček před duelem na stadionu Interu Milán prohlásil, že role outsidera může sešívaným svědčit a že bodový zisk není nereálný. Čtyřiadvacetiletá opora zároveň spoléhá na uplatnění zkušeností z loňského tažení Evropskou ligou.

"Myslím si, že se všichni těšíme, jak jen můžeme. První zápas na San Siru je svátkem pro každého. Věříme, že přijde co nejvíc lidí. Zároveň v sobě máme motivaci, že to nejdeme jen odehrát, ale chceme uspět," řekl Souček.

"Slavia bude soutěžit v každém zápase o body. Soupeř si možná řekne, že s námi bude chtít získat tři body, ale o to snadnější to pro nás bude, když budeme větším outsiderem. Přijeli jsme sem s velkou výzvou," dodal rodák z Havlíčkova Brodu.

Inter je podle něj srovnatelný se zbylými soupeři ve skupině Barcelonou a Dortmundem. "Říkali jsme si s klukama, který tým bychom chtěli nejvíce překvapit. Inter byl sice ve třetím koši, ale hodně posílil, změnil trenéra a přišli noví hráči. Aktuálně se dají všechna tři mužstva skoro srovnat. Barcelona, Dortmund a Inter si jsou podobné. Možná se dá Inter přirovnat víc k Dortmundu," zamyslel se Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté trénovali v Miláně a těší se na vstup do Ligy mistrů

Slávisté získali díky minulé sezoně spoustu zkušeností. Na cestě do čtvrtfinále Evropské ligy přešli ve vyřazovací fázi přes Genk i Sevillu a poté potrápili Chelsea, které podlehli doma 0:1 a ve venkovní odvetě 3:4.

"Myslím si, že zkušenosti z loňska nám hodně pomůžou. Říká se, že zkušenosti jsou k nezaplacení, a je to pravda. To bude důležité. Bude plno, přijde strašně moc lidí a myslím si, že si budeme věřit od první minuty. Je důležité, abychom začali sebevědomě," konstatoval Souček.

Výhodou úřadujících českých mistrů je podle něj navíc to, že si prvním postupem do skupinové fáze LM po 12 letech splnili hlavní cíl. Druhou účast v soutěži v klubové historii si slávisté vybojovali v závěrečném předkole dvěma výhrami 1:0 nad Kluží.

"Je to tak. Když jsme hráli s Kluží, tak jsme všichni věděli, že to potřebujeme zvládnout. Že dostat se do Ligy mistrů je hlavním cílem jak našich majitelů, tak nás všech. Vstoupíme do zápasu tak, jak hrajeme u nás v lize. S Kluží to bylo hodně stresující neudělat chybu. Myslím si, že v Miláně do toho půjdeme jako v lize a budeme si věřit víc. To bude hodně důležité." 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Kluž

Na slávisty čeká ikonické San Siro pro 80 tisíc diváků. "Pro nás je to jiné, protože je to historický stadion. Všichni cítíme, že je to jiné, než kdybychom přijeli na nový stadion. O to víc jsme rádi, že tady začínáme. Osobně to můžu srovnat jen s Wembley, kde jsem hrál."

O víkendu čeká Inter i Slavii derby

Oba týmy čeká o víkendu městské derby. Inter se představí proti AC, zatímco Slavia se utká se Spartou. "V Lize mistrů se nikdo nebude šetřit. O to lepší je, že příští zápas bude derby. Myslím, že pro obě mužstva je to spíš plus než minus," zakončil nejlepší hráč minulého ročníku české nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články