Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Souček je na Inter připraven. Kolář odstoupil z tréninku, ale Trpišovský je optimistou

Po absenci v ligovém utkání v Olomouci už záložník Tomáš Souček naplno trénoval a měl by být připraven k středečnímu duelu fotbalistů Slavie v Lize mistrů s Interem Milán. Z předzápasového tréninku naopak odstoupil s drobným zraněním brankář Ondřej Kolář. Trenér Jindřich Trpišovský nicméně věří, že bude v pořádku.

Tomáš Souček (vpravo) na tréninku Slavie před utkáním LM s Interem Milán
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Klíčový hráč Slavie Souček chyběl v Olomouci kvůli viróze. "Tomáš dnes i včera trénoval, i když měl ještě nějaké pozůstatky vyššího CRP. Dnes už trénoval naplno. Je ještě 24 hodin do zápasu, u viróz a nemocí se to může zase zhoršit. Ale všichni věříme, že bude připraven," řekl Trpišovský na tiskové konferenci.

Potíže měl i gólman Kolář, který se dostal do výborné formy. "Odstoupil z tréninku. Má drobný problém, ale věřím, že bude v pořádku. Vždy když měl nějaký problém, zachytal životní zápas, jako třeba na Interu. Kdo ho na hotelu viděl den před utkáním, v životě by neřekl, že může jít do brány. Pohybovala se tam troska bez barvy, ale druhý den chytal velice dobře," uvedl Trpišovský.

"Stalo se mu to asi potřetí v této sezoně. Všichni věříme, že to bude probíhat podobně. Kdyby tomu tak nebylo, trenéři gólmanů připravují jiné brankáře, kteří jsou tu od toho, aby se do brány dostali. Jako Markovič – ten zachytal skvěle s Bohemkou," dodal kouč.

Stoprocentně fit nejsou ani Masopust a Ševčík

Po zápase s Olomoucí měli problémy i záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík. "U Lukáše je to 50 na 50. Dnes i včera absolvoval lehčí trénink s omezením, vždy se to zase trochu zhorší. Noha je hodně bolestivá, bude to asi o pocitu zítra po rozcvičení. U Petra Ševčíka se podezření na vážnější zranění nepotvrdilo. Myslím, že bude ready," popsal Trpišovský. 

Slavia bude v pátém z šesti kol skupinové fáze Ligy mistrů usilovat o první výhru, která by ji posunula před Inter na třetí místo čtyřčlenné tabulky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články