Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Son prostřelil Edersona a "citizens" musí dotahovat, Liverpool nezaváhal s Portem

První zápas v evropských pohárech na zbrusu novém stadionu, první vítězství. Fotbalisté Tottenhamu udolali v úvodním čtvrtfinále Champions League v anglickém souboji Manchester City 1:0 a vypracovali si slušnou pozici před odvetou – rozhodující trefu obstaral v 78. minutě útočník Son Hung-min. Ve druhém středečním utkání zvítězil Liverpool nad Portem 2:0 po brankách Nabyho Keity a Roberta Firmina. 

Son slaví se spoluhráči gól v síti Manchesteru City
zdroj: Reuters

Tottenham pokřtil novou arénu minulou středu ligovou výhrou 2:0 nad Crystalem Palace. Proti "citizens" zahrozil v osmé minutě jako první, záložník Alli však z těžké pozice vypálil z voleje nad. 

O dvě minuty později se pak hostující útočník Sterling prodral od postranní čáry až do šestnáctky a jeho střelu zblokoval obránce Rose rukou. Rozhodčí Kuipers si prohlédl situaci na videu a nařídil penaltu. K pokutovému kopu se postavil kanonýr Agüero, jenže brankář Lloris jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.

Ve 24. minutě si "spurs" vypracovali velkou šanci, ale kapitán Kane ve vápně z otočky gólmana Edersona nepřekvapil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Manchester City

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva aktivně. Sterling po Agüerově přihrávce na Llorise nevyzrál - na druhé straně zkusil o chvíli později z dálky štěstí Son Hung-min, ale zamířil vedle.

V 55. minutě se v souboji s Delphem zranil Kane, který odkulhal do šatny za doprovodu lékařů. I proto začal tlak hostů sílit, nicméně v 78. minutě si Son Hung-min naběhl za obranu "citizens" na Eriksenův pas. Nejprve si ideálně nezpracoval míč a skončil za brankovou čarou málem i s ním, ale vrátil se zpět do vápna a prostřelil Edersona. Krátce před gólem přitom musel být Son Hung-min ošetřován.

Mužstvo trenéra Guardioly se v závěru ještě snažilo vyrovnat, Tottenham si však cenné vítězství pohlídal. Manchester City v evropských pohárech prohrál i pátý zápas proti anglickému soupeři.

Keita s Firminem zajistili Liverpoolu vítězství

Liverpool šel do vedení už v páté minutě zásluhou Keity, jehož střelu z hranice pokutového území usměrnil záložník Torres do vlastní sítě za brankáře Casillase. Guinejský záložník se za "reds" trefil v Lize mistrů poprvé.

Ve 26. minutě přidali domácí druhou branku. Kapitán Henderson přihrál do vápna na naběhnutého Alexandera-Arnolda, jenž vybídl útočníka Firmina ke skórování do prázdné branky.

Po půl hodině hry se pak fotbalisté Porta dožadovali penalty kvůli ruce Alexandera-Arnolda, dvacetiletý obránce se však podle videorozhodčího porušení pravidel nedopustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - FC Porto

Ve druhém poločase si Liverpool hlídal nadějný náskok do odvety a portugalský celek k vážnější akci nepustil. Svěřenci trenéra Kloppa tak dobře vykročili k tomu, aby Porto vyřadili stejně jako v loňském osmifinále.

Liverpool doma v pohárech neprohrál jednadvacáté utkání za sebou a ve všech soutěžích nenašel přemožitele už v patnácti duelech. 

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Tottenham - Manchester City 1:0 (0:0)
Branka: 78. Son Hung-min. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Makkelie (video, všichni Niz.). ŽK: Rose - Laporte, Mahrez. Diváci: 60 044.

FC Liverpool - FC Porto 2:0 (2:0)
Branky:
5. Keita, 26. Firmino. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Del Palomar - Manzano (video, všichni Šp.). ŽK: Soares, Felipe (oba Porto). Diváci: 52 465. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články