Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Snad na nás velikost Camp Nou nedolehne. Musíme si vzít příklad z Honzy Bořila, hlásí Souček

V Evropě není větší fotbalový stadion, než je ten Barcelony. Camp Nou je kolos, což si dobře uvědomuje i Tomáš Souček. Opora Slavie proto doufá, že rozměry svatostánku na Pražany nedolehne v úterním duelu Ligy mistrů, Zároveň věří, že sešívaní naváží na výkon z před 14 dní, kdy favoritovi zle zatápěli.

Tomáš Souček ze Slavie se snaží zastavit unikajícího Lionela Messiho z Barcelony
zdroj: ČTK/ABACA/AA/

"Věřím, že na nás ze začátku nedolehne velikost stadionu a budeme se soustředit na to, jak jsme s nimi hráli doma, kdy jsme si to s nimi šli rozdat. Věřím, že to žádného hráče nepoloží," řekl Souček. 

Camp Nou na něj však udělal velký dojem. "Všichni víme, že je to jeden z největších stadionů v Evropě nebo na světě. Co jsme šli na stadion, tak pořád stoupal a stoupal a vypadal nekonečný. Jsme hrozně rádi, že si na něm můžeme zahrát a všichni se na to těšíme," uvedl defenzivní středopolař.

Velkou oporou Barcelony je brankář Marc-André ter Stegen, který také v Edenu předvedl několik výborných zákroků. Německého gólmana dokázal překonat jen obránce Jan Bořil střelou bodlem. "On ukazuje kvalitu při zakončení soupeřů. To jsme viděli už v Praze, kde jsme zakončili a mnohokrát by to byl gól, ale barcelonský gólman to dokázal chytit. Můžeme si možná vzít příklad z Honzy Bořila a jeho zakončení," konstatoval Souček.

Slavia po třech kolech uzavírá skupinu F s jediným bodem, ale má nejvíce naběhaných kilometrů ze všech týmů v základní části Ligy mistrů. Souček tuto statistiku vede mezi hráči. Rodák z Havlíčkova Brodu tomu však nepřikládá velkou váhu.

"Je to jedna statistika, ale jenom číslo. Značí to hlavně styl Slavie, jakým se chceme prezentovat. Ukázali jsme to minulou sezonu v Evropě a nyní to ukazujeme i v Lize mistrů," řekl Souček.

"Není to jenom o mně, že tomu vévodím, ale je to o všech hráčích, že takhle chceme hrát a soupeři to co nejvíc znepříjemnit. Zvlášť proti Barceloně se asi musí běhat daleko víc, než proti jiným soupeřům," dodal bývalý hráč Žižkova nebo Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články