Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Slízl jsem smetanu, řekl dvougólový Chorý a sklidil chválu od Trpišovského

Prvních branek v dresu Slavie se Tomáš Chorý dočkal v ideální chvíli. V úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Unionu Saint-Gilloise dvakrát skóroval a výrazně přispěl k vítězství 3:1. Český reprezentant po závěrečném hvizdu připomněl, že těžil z práce celého týmu a že si užívá velké zápasy. Trenér Jindřich Trpišovský označil výkon letní akvizice z Plzně za dominantní.

Tomáš Chorý ze Slavie přijímá gratulaci od Davida Zimy po vstřeleném gólu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jeho přestup z konkurenční Viktorie byl ostře sledovaný a ne všichni fanoušci Slavie ho přivítali. Trpišovský podotkl, že si je devětadvacetiletý útočník bude muset získat svými trefami. Chorému se to povedlo hned ve druhém utkání, v němž nastoupil v základní sestavě.

"Miluju velké zápasy a vyžívám se v nich, tohle byl jeden z nich. Za dvě branky jsem hrozně rád, pomůže mi to do další práce. Ale nejde jen o mě, byly výsledkem práce celého týmu. Teďjsem smetanu slízl já, byl jsem ve správnou chvíli na správném místě. Projevila se cílená příprava, kterou jsme v týdnu měli," hodnotil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Slavia – Saint-Gilloise

Po prvním přesném zásahu se hned rozběhl ke střídačce, kde si našel trenéra Trpišovského, aby mu poděkoval za důvěru. "Tomáš byl dominantní, silný v přechodové fázi a výtečně napadal. Byl to skvělý výkon nejen díky gólům, také běžecky," ocenil kouč.

V Edenu se urostlý útočník cítí dobře. "Je na mě vyvíjený nějaký tlak, ale kde by nebyl. Takový je prostě fotbal. Nějak jsem se s tím smířil a věřím, že budu týmu pomáhat. Co se děje kolem mě, to neovlivním. Soustředím se na sebe," pokračoval rodák z Olomouce. "Kluci mě vzali skvěle, nebyl jediný frajer, co by mě tady nechtěl. Se všemi si rozumím," doplnil.

Část fanoušků vršovického týmu mu nemůže zapomenout, že před lety o sobě mluvil jako o příznivci Sparty a v dresu Viktorie také skandoval urážky Slavie. Po dvou vstřelených gólech však už Eden provolával jeho jméno.

"Nemyslím si, že by skandoval celý stadion. Ale jsem za to strašně rád. Od lidí blízko mě slýchám povzbuzení, podporují mě. Odpovědi, které můžu dát, jsou na hřišti. Svou prací týmu, že jim to vrátím, podržím balon, že se rozdám. Podporu jsem vnímal, bylo to moc hezké," uvedl Chorý, který si zahrál na Euru v Německu.

Během angažmá v Plzni také hostoval ve Waregemu, teď se do Belgie vrátí bojovat o Ligu mistrů. Slavia si do odvety poveze slibný náskok. "Čekám tam podobné utkání jako doma. Bude důležité mít pevnou defenzivu. Máme dvougólový náskok a doufám, že to dopadne," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články