Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávisté s předstihem odlétli do Barcelony. Chtějí zahrát důstojný part a pošilhávají po bodu

Hráči pražské Slavie s předstihem odcestovali na odvetné klání Ligy mistrů do Barcelony. Na věhlasném stadionu Camp Nou by rádi favorita potrápili a předvedli podobně aktivní výkon jako při domácí lehce nešťastné prohře 1:2 v Edenu, třebaže doma se katalánskému gigantovi daří více. Povzbudit je může skutečnost, že mohou nasadit prakticky svoji nejlepší sestavu. Hraje se v úterý.

Slávisté častokrát doma dotírali na branku Ter Stegena, uspěli jen jednou
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Slavek Ruta

Ve výběru 22 hráčů chybí pouze stoper David Hovorka, jenž je po operaci kolena. S týmem Slavie večer odcestovali i záložníci Jakub Hora s Jakubem Hromadou, přestože nejsou v nominaci pro Ligu mistrů.

"Zápas tady byl absolutně vyrovnaný a Barceloně jsme byli zdatným soupeřem. Nemyslím si, že to v úterý bude o něčem jiném. My budeme zase hrát aktivně. Co jsme viděli, tak Barcelona také hraje pořád stejně. Myslím, že si to zase půjdeme rozdat na férovku," řekl pro klubovou televizi Zdeněk Houštecký, asistent trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté odcestovali do Barcelony k zápasu Ligy Mistrů

Hráči očekávají těžšího soupeře než v Edenu, protože mužstvo s hvězdným kapitánem Lionelem Messim v této sezoně doma podává výrazně lepší výkony než venku. "Barca" na Camp Nou momentálně drží sérii 16 soutěžních výher.

"Barcelona je teď doma suverénní, předvádí dobré výkony. Nemyslím, že to bude stejné, spíš budou víc na balonu a asi budou mít víc šancí. Musíme to zvládnout jako tým a z nějakého brejku dát gól," uvedl brankář Ondřej Kolář.

"Těším se hrozně moc, je to sen asi každého fotbalisty, že si chce zahrát na tak velkém stadionu proti věhlasnému týmu. Doufám, že ten zápas zvládneme důstojně a aby se třeba podařilo odvézt nějaký bod", doplnil. 

"Budeme chtít hrát stejně, ale myslím, že Barcelona bude chtít hrát líp, takže očekávám daleko těžší zápas než doma," doplnil útočník Stanislav Tecl. Slavisté jsou po třech kolech skupiny F na posledním čtvrtém místě s jedním bodem. Barcelona vede tabulku se sedmi body. "Jestli si chceme zachovat naději na postup, tak ten zápas musíme zvládnout," řekl Tecl.

Nejen o tom, který hráč by měl nahradit Hovorku, se doslechnete v posledním Fotbal Focus podcastu:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články