Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Slavii čeká v případě postupu první zápas venku, postaví se Ajaxu nebo Lutychu

Že Slavii v případě postupu před Dynamo Kyjev čeká lepší z dvojice Lutych – Ajax Amsterodam se už vědělo. Po losu je teď navíc jasné, že Pražané v případném 4. předkole začnou utkáním na soupeřově půdě 21. nebo 22. srpna, odveta je pak na programu 28. nebo 29. srpna.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pro Slavii bylo losování pouze formalitou, protože kvůli politické situaci proti sobě podle pravidel UEFA nemohly nastoupit ruské a ukrajinské kluby, což vyřadilo ze hry zbývající dvojici v osudí PAOK Soluň - Spartak Moskva. Los v Nyonu tak pouze určil, zda Pražané v případě postupu odehrají první utkání doma, nebo venku.

S Ajaxem se může Slavia o místo v základní skupině Ligy mistrů utkat podruhé. V roce 2007 si pražský celek po výhrách 1:0 a 2:1 nad nizozemským soupeřem zajistil dosud poslední účast v hlavní fázi elitní soutěže.

První zápasy třetího předkola čekají Slavii i její možné soupeře v úterý, odvety příští týden. Pokud by červenobílí proti Dynamu Kyjev neuspěli, zamířili by stejně jako v případě neúspěchu ve čtvrtém předkole do základní skupiny Evropské ligy.

Los 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Crvena Zvezda Bělehrad/Spartak Trnava - Salcburk/Škendija Tetovo, Karabach/BATE Borisov - PSV Eindhoven, Young Boys Bern - Astana/Dinamo Záhřeb, Malmö/Vidi Székesfehérvár - Celtic Glasgow/AEK Atény.

Nemistrovská část:

Benfica Lisabon/Fenerbahce Istanbul - PAOK Soluň/Spartak Moskva, Standard Lutych/Ajax Amsterodam - Slavia Praha/Dynamo Kyjev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články