Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia nasadila Felipeho, mládežnickou Ligu mistrů ale zahájila výpraskem od Interu

Vstup do mládežnické Ligy mistrů fotbalistům Slavie nevyšel. Devatenáctka Pražanů, v jejíž sestavě byla i brazilská posila Joao Felipe, nestačila na Inter Milán. Na jeho hřišti prohrála 0:4 i vinou dvou proměněných penalt soupeře. Sešívaní navíc dohrávali v desíti.

Utkání Inter Milán "U19" - Slavia Praha "U19"
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Jonathan Moscrop

Hlavní hvězdou Interu byl Sebastiano Esposito, který se trefil dvakrát. Sedmnáctiletý útočník otevřel skóre v 29. minutě, kdy se obtočil kolem obránce a střelou mezi nohy překonal slávistického gólmana Surovčíka, který už v sedmé minutě nahradil zraněnou jedničku Sirotníka.

Inter soupeře jasně přestřílel a po změně stran přidal další tři branky. V 58. minutě Esposito s přehledem proměnil penaltu po zákroku Štětky a o 20 minut později se povedenou střelou zpoza vápna prosadil Oristanio. V 86. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Hošek a už v nastavení z dalšího pokutového kopu překonal Surovčíka Vergani.

"V poločase jsme si řekli pár věcí a do druhé půle jsme vstoupili aktivněji. Bohužel nás zastavil asi klíčový moment zápasu, kterým byla penalta v 58. minutě. Z pohledu z lavičky byla hodně přísná, i kluci mi pak říkali, že David Štětka hrál balon. Rozhodčí ale prostě bohužel rozhodl pro penaltu. Tím druhým gólem samozřejmě Inter dostal absolutní kontrolu a byl v klidu," řekl trenér Martin Hyský.

"Celkově musím říct, že výsledek je hodně krutý. Dvě penalty, červená karta. Ale musíme se z toho zvednout. Už jsme i klukům v kabině říkali, že je potřeba dát hlavy nahoru, je to pro všechny obrovská zkušenost. Je potřeba prostě začít pracovat ještě víc než doteď a zlepšovat se, abychom měli jednou takovou kvalitu jako soupeři, které tady potkáváme," dodal.

V dalších zápasech skupiny se slávističtí mladíci stejně jako A-tým v Lize mistrů utkají s Dortmundem a Barcelonou. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Inter Milán - Slavia Praha 4:0 (1:0)

Branky: 29. a 58. z pen. Esposito, 78. Oristanio, 90.+1 Vergani z pen. ČK: 86. Hošek (Slavia).

Sestava Slavie: Sirotník (7. Surovčík) - Hošek, Vincour, Štětka (75. Matys), Kosek - Vít (59. Zinhasovič) - Douděra, Vaněk (75. Křišťan), Červ, Felipe (46. Zeronik) - Toula. Trenér: Hyský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články