Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sezona bez trofeje? Chelsea bude odvracet konec v Lize mistrů

Londýn/Dortmund - Chelsea hrozí, že v letošní sezoně skončí s novým trenérem Josém Mourinhem bez vyhrané trofeje. Její šance v domácí soutěži jsou již poměrně malé, ve čtvrtfinále Ligy mistrů ji navíc může po úvodní prohře 1:3 v Paříži vyřadit PSG. Ještě těžší úlohu bude mít Dortmund, který v Madridu Realu podlehl 0:3. Ze zápasu Chelsea s PSG nabídne náš web textovou on-line reportáž.

John Terry s Petrem Čechem
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Chelsea v roce 2012, kdy Ligu mistrů ovládla, prohrála rovněž 1:3 první osmifinále na půdě Neapole, ale v odvetě na stadionu Stamford Bridge díky gólu v nastavení zvítězila 4:1 a poté došla až k celkovému triumfu. Za italský tým tehdy nastoupili útočníci PSG Edinson Cavani a Ezequiel Lavezzi, jenž dal minulou středu úvodní branku v Paříži.

"Vyhrát doma o dva góly není nemožné. V minulosti už jsme se v takové situaci ocitli a zvládli jsme to. Musíme se na odvetu co nejlíp připravit, máme ještě 90 minut, abychom to otočili," uvedl Petr Čech.

"Blues" může povzbudit, že v posledních osmi soutěžních duelech v Londýně a celkem 732 minut neinkasovali. Trenér Chelsea José Mourinho ještě nikdy nevypadl ve čtvrtfinále evropského poháru, ale teď k tomu má možná nejblíže v kariéře. "Nejsem nervózní. Byl bych, kdybychom vyhráli v Paříži 1:0 nebo 2:0, ale prohra 1:3 žádnou nervozitu neznamená. Chci si užít zápas, boj i riziko. Čeká nás velké utkání a téměř nemožný úkol, takže pojďme do toho," prohlásil portugalský kouč.

PSG touží v Londýně prodloužit sérii 11 vítězných soutěžních zápasů a ještě vylepšit klubový rekord. Komplikací může být absence hvězdného kanonýra Zlatana Ibrahimoviče, který si zranil stehno v domácím zápase a může chybět až měsíc. "Je to pro nás rána, ale na filozofii a taktice pro odvetu s Chelsea se tím nic nemění," upozornil trenér francouzského mistra Laurent Blanc. "Náš náskok je povzbuzující, ale postup je ještě hodně daleko," doplnil Blanc, jehož svěřenci mají nakročeno k druhému postupu do semifinále LM.

Předpokládané sestavy:

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Lampard, Luiz - Willian, Oscar, Hazard - Eto'o (Schürrle).

PSG: Sirigu - Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi - Lucas, Cavani, Lavezzi.

Klopp chce proti Realu dva dobré poločasy

Dortmund doufá, že se mu proti Realu zadaří ještě lépe než v loňském domácím semifinále, kdy deklasoval madridský velkoklub 4:1. Autor všech čtyř branek z Vestfálského stadionu Robert Lewandowski se navíc vrátí do sestavy po vypršení trestu za žluté karty. "Nedáme soupeři nic zadarmo. Chceme v úterý odehrát dva dobré poločasy a pak uvidíme, co z nich získáme," uvedl trenér Dortmundu Jürgen Klopp.

Borussia bojuje o druhý postup do semifinále za sebou, Real o čtvrtý. "Bílý balet" ještě nikdy v Dortmundu nevyhrál, ale při poslední návštěvě Německa rozstřílel v osmifinále Schalke 6:1. "Výsledek v Madridu naznačuje jednoznačný druhý zápas, ale musíme být v Dortmundu opatrní," nabádal trenér Realu Carlo Ancelotti. "Minulý rok také nikdo nečekal, že by Madrid mohl prohrát 1:4. Takže pojďme a vyhrajme i v Německu," doplnil záložník Isco.

Na odvetu by měl být připraven nejlepší střelec Ligy mistrů Cristiano Ronaldo, jenž kvůli drobnějšímu zranění kolena vynechal sobotní ligový zápas Realu se San Sebastianem (4:0). Autor čtrnácti branek v soutěži může další trefou překonat rekord barcelonského Lionela Messiho v počtu gólů za jeden ročník LM.

Předpokládané sestavy:

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Grosskreutz - Jojič, Sahin - Aubameyang, Mchitarjan, Reus - Lewandowski.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Alonso, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain - Chelsea
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články