Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Senzační prohra a venkovní trápení jako dlouho ne. Už se to nesmí opakovat, uznal Klopp

Prohrát v evropských pohárech třikrát v řadě na soupeřových hřištích? Něco takového fanoušci Liverpoolu zažili naposledy v roce 1979 a nyní se tento nepříjemný scénář opakuje v Lize mistrů. Loňský finalista venkovní trápení potvrdil senzační porážkou 0:2 v Bělehradě s Crvenou zvezdou a nyní bude muset tvrdě bojovat o postup, což si uvědomuje i kouč Jürgen Klopp.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp odchází ze hřiště po porážce v Bělehradě
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Před čtrnácti dny to byla jasná záležitost. Liverpool před zaplněným stadionem Anfield Road Crvenou zvezdu přejel rozdílem několika tříd, nedovolil jí vystřelit na branku a dokráčel si k jasné výhře 4:0.

Podobný scénář se proto čekal i při odvetě, navíc s vědomím, že Reds mohl triumf v extrémně těžké skupině C, v níž hrají ještě PSG a Neapol, přiblížit vytouženému postupu. Zápas v Bělehradě však nabídl nečekanou podívanou se senzační výhrou domácích, kteří se dočkali prvního vítězství mezi fotbalovou elitou od triumfu v Poháru mistrů evropských zemí v roce 1991.

Co ve hře anglického celku bylo špatně, že nezvládla udolat outsidera skupiny, který do té doby měl na kontě jediný bod? "Mám pouze 10 prstů, abych vám chyby vyjmenoval. Byli agresivnější a my jim to dělali strašně jednoduché. Doma jsme toto zvládli, ale teď ne. Výhru si odhodláním zasloužili, jelikož do toho dali vše," prohlásil po utkání zklamaný Jürgen Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání CZ Bělehrad - Liverpool

Liverpool přitom nenasadil žádnou béčkovou sestavu. Nehrál sice Roberto Firmino a kvůli zranění chyběl třeba Jordan Henderson, Mohamed Salah, Sadio Mané i další hvězdy ovšem v základní jedenácté nechyběli. Přesto v první půli víceméně sledovali, co předvádí jejich soupeř, který nastoupil s velkým elánem. 

Nejprve sice Daniel Stturidge zazdil tutovku, ale poté se dvakrát prosadil Milan Pavkov a Bělehrad bouřil. "Měli příliš mnoho standardek a z jedné skórovali. Poté dali další branku a od té doby se atmosféra naprosto změnila. Byli na koni," uznal Klopp, jehož svěřenci v první půli ani jednou netrefili branku.

Druhá část už byla o něčem jiném. Favorit dvakrát trefil brankovou konstrukci a na hřišti jasně dominoval. Žádná z jeho šancí ovšem gólem neskončila i kvůli tomu, že na branku anglický tým vypálil z 22 pokusů jen třikrát, a Liverpool hrající ve fialových dresech tak po závěrečném hvizdu musel přijmout senzační prohru.

"Bylo tam spousta momentů, kdy jsme mohli zápas dostat pod naši kontrolu, a nestalo se. Dělali jsme spoustu špatných rozhodnutí. Ve vápně jsme nebyli schopni zakončit. Už jsme pár takových zápasů zažili a je těžké najít své kouzlo zpět," řekl německý trenér.

Liverpool se porážkou dostal do problémů. Kdyby uspěl, měl by po remíze Neapole s PSG 1:1 na druhý italský tým 3 body náskok a na francouzský dokonce 4, přičemž s oběma soupeři by se ještě utkal. Nečakané zaváhání ale vše zklomplikovalo a vrátilo do hry i Bělehrad. Reds mají v tabulce 6 bodů stejně jako Neapol, Pařížané jich posbírali 5 a srbský tým ještě o jeden méně.

Velkou nepříjemnosti pro Reds je fakt, že oba jeho úhlavní soupeři mají ještě souboj s outsiderem z Bělehradu před sebou. Vážnou situaci si uvědomuje i Klopp. "Nechci říct, že po dvou venkovních prohrách je to vážné, ale musíme zajistit, aby se to příště neopakovalo," popsal.

"Musíme do obou zápasů jít na 100 procent a zahrát lépe, na což máme," dodal Klopp.

Probrat se Liverpool musí velice rychle. V příštím utkání Ligy mistrů pojede na půdu PSG a pokud by opět prohrál, jeho situace by začala být velice složitá.

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články