Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Schickovo Lipsko pohodlně postoupilo do čtvrtfinále Ligy mistrů, Iličič čtyřmi góly zdemoloval Valencii

Po losu nebyly favority, přesto shodně postupují do čtvrtfinále. Jak Lipsko, tak Atalanta uhlídaly náskok, který si vybudovaly v prvním kole, a podívají se mezi nejlepších osm týmů Ligy mistrů. Bergamo stejně jako v prvním duelu nastřílelo Valencii čtyři góly. O všechny branky Atalanty se postaral dvaatřicetiletý Josip Iličič a italský celek tak především díky němu zvítězil na půdě Valencie 3:4. Lipsko, v jehož základní sestavě nastoupil Patrik Schick, porazilo londýnský Tottenham na vlastním stadionu 3:0 a s přehledem tak vyřadilo loňského finalistu nejprestižnější klubové soutěže.

Fotbalisté Lipska slaví branku do sítě Tottenhamu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Jan Huebner/Taeger via w

Lipsko, za které Schick odehrál celý zápas, za postupem vykročilo už v prvním poločase. Sabitzer otevřel v 10. minutě skóre a ve 21. minutě zvýšil na 2:0. Po přestávce se Tottenham, jemuž chyběla řada opor včetně dvou nejlepších střelců Harryho Kanea a Son Hung-mina, zvedl, ale inkasoval potřetí.

Prvním dotykem s míčem se o to postaral Forsberg, který jen pár sekund předtím nahradil Sabitzera, a Lipsko při druhé účasti v Lize mistrů a prvním vystoupení ve vyřazovací části postoupilo do čtvrtfinále. Soupeře se německý celek dozví při losu 20. března.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Tottenham

Iličičovo představení ve Valencii odstartovalo už ve třetí minutě, kdy slovinský útočník proměnil penaltu. Z dalšího pokutového kopu střelec Bergama skóroval ve 43. minutě, kdy po vyrovnání Gameira vrátil hostům vedení. Po přestávce domácí díky Gameirovi a Torresovi otočili skóre, ale poslední slovo patřilo Iličičovi.

Bývalý hráč Fiorentiny nebo Palerma dal další dva góly a jako čtvrtý hráč v historii zaznamenal v zápase vyřazovací části Ligy mistrů čtyři nebo víc branek. Před ním se to dvakrát povedlo Lionelu Messimu, jednou pak Mariu Gómezovi a Robertu Lewandowskému.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Lipsko - Tottenham 3:0 (2:0)
Branky: 10. a 21. Sabitzer, 87. Forsberg. Rozhodčí: Del Cerro Grande - Yuste, Alonso - Martínez Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: Laimer, Sabitzer - Sessegnon, Winks, Tanganga, Alli. Diváci: 42.146. První zápas 1:0, postoupilo Lipsko.

Valencie - Bergamo 3:4 (1:2)
Branky: 21. a 51. Gameiro, 67. Torres - 3. z pen., 43. z pen., 71. a 82. Iličič. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Gil (video, Pol.). ŽK: Coquelin, Diakhaby, Kondogbia, Wass - Freuler. Bez diváků. První zápas 1:4, postoupilo Bergamo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články