Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Schick a spol. hrají o semifinále, ale z Atlética zní: Máme hlad po úspěchu

Česká stopa v letošní Lize mistrů může projít do semifinále. V tom případě ale musí Lipsko, v němž je stále ještě na hostování z AS Řím český útočník Patrik Schick, v dnešním čtvrtfinále od 21 hodin v Portugalsku vyřadit Atlético Madrid. A zkušenosti hrají jasně pro španělský tým.

Atlético v neděli oznámilo dva pozitivní případy koronaviru a později upřesnilo, že šlo o hráče Ángela Correu a Šimeho Vrsaljka. Zbytek španělského týmu měl ale negativní výsledek a mohl odcestovat do Portugalska, pouze o den později, než bylo původně v plánu. Útočník Correa i zraněný obránce Vrsaljko zůstali v domácí izolaci, přestože i jejich opakované testy vyšly negativně.

Lipsko, které by prošlo do semifinále poprvé v historii klubu, přijímá roli outsidera. "Je normální, že klub velikosti Atlética Madrid je favoritem. Nejen ve čtvrtfinále s námi, ale v celé Lize mistrů. Na druhou stranu nás čeká jiná soutěž. Všech osm týmů je tři utkání od poháru a nikdo ho nezíská bez boje. Formát na jeden vítězný zápas může nabídnout i překvapení," řekl španělský záložník německého týmu Dani Olmo.

"Proti Atléticu je hodně těžké hrát, protože patří k nejlépe bránícím týmům a mají fotbalisty s obrovskou kvalitou a ofenzivními schopnostmi. Ale dobře je známe, zkusíme předvést náš fotbal, odehrát skvělý zápas a překvapit je," dodal Olmo, odchovanec Barcelony.

Oba týmy se v evropských pohárech střetnou poprvé. Osmifinále odehrály už před březnovým přerušením Ligy mistrů kvůli pandemii. Lipsko přešlo přes Tottenham po výhrách 1:0 a 3:0, Atlético vyřadilo Liverpool. Ten obhajoval trofej a v dramatické odvetě na Anfield Road sice dotáhl úvodní manko 0:1 a v prodloužení se dostal i do vedení 2:0, ale hosté z Madridu stačili třemi góly otočit výsledek na 3:2 a postoupili.

"Vyřazení Liverpoolu nám zvedlo sebevědomí, ale víme, že od nikoho nedostaneme nic zadarmo. Jedeme do Lisabonu s velkou touhou a entuziasmem. S tím se také postavíme Lipsku. Zažíváme zvláštní sezonu a unikátní Ligu mistrů. Jedno utkání rozhodne. Věříme, že se dokážeme adaptovat a uspět," prohlásil záložník Atlética Koke.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho dokázali postoupit ve třech z posledních čtyř čtvrtfinále Ligy mistrů. Pokud by se jim to povedlo i ve čtvrtek, narazí v semifinále na lepšího z dvojice Atalanta Bergamo - Paris St. Germain.

"Když jako já prohrajete dvě finále, udělá vás to hladovějším než předtím. Jsem letos ještě odhodlanější vyhrát Ligu mistrů. Máme velkou šanci získat tuhle trofej, pokud uděláme věci správně," konstatoval španělský reprezentant Koke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články