Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schalke rozdrtilo Arsenal. "Jsme dole," tvrdí Vermaelen

Londýn - V Arsenalu vládne rozčarování. Tak by se totiž dal popsat středeční duel Ligy mistrů. Britský klub se musel sklonit před Schalke 04 - jeho porážka podtrhla špatný start na ligové scéně. "Kanonýři" teď tvrdí, že hůř než se Schalke už hrát nemohou, a doufají v rychlé zlepšení.

Hráči Schalke 04 se radují s fanoušky z výhry nad Arsenalem
zdroj: AP

Nepovedený duel a první domácí pohárovou porážku po 16 zápasech berou fotbalisté Arsenalu jako velké varování. "Vypadali jsme unaveně, bez šťávy. Nevíme, čím to je. Jako bychom neměli dost sebevědomí. Hrajeme hluboko pod svými možnostmi," posteskl si Steve Bould, který mužstvo koučoval místo hlavního trenéra Arséna Wengera. Ten si totiž na tribuně odpykával disciplinární trest.

Schalke je naopak rozjeté. Jeho sobotní triumf ve vestfálském derby s Dortmundem ještě zvýraznil úspěch na Emirates Stadium. Tým kouče Huuba Stevense zde vyhrál jako první neanglický klub v LM po devíti letech. "Lámání nějakých rekordů není důležité, důležité jsou jen výhry," řekl Stevens. "Nálada v týmu je fantastická," líčil útočník Ibrahim Afellay, který vítězství Schalke stvrdil druhým gólem až v závěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Schalke

Arsenal prožívá těžké časy - o víkendu podlehl v Norwichi a na čelo Premier League mu chybí už deset bodů. Zmar nyní prohloubil krach s německým týmem v Lize mistrů. "Jsme zvyklí na to, že si vytváříme mnoho šancí, ale se Schalke jsme se do nich ani nedostávali," litoval Bould. "Přestali jsme dávat góly, jsme dole. Vždyť jsme měli asi jednu střelu na bránu. Nezbývá nám než na sobě dál tvrdě pracovat a věřit ve zlepšení. Ve fotbale se věci rychle mění," uvedl obránce Arsenalu Thomas Vermaelen.

Trenér Bould na lavičce musel trpět, když sledoval, jak Schalke v poslední dvacetiminutovce dvakrát pokořilo rozklíženou defenzivu londýnského týmu. Arsenal má situaci v LM stále ve svých rukou, drží postupové druhé místo za Schalke a má tříbodový náskok na třetí Pireus. "Ve hře je pořád devět bodů. A je jedno, jak je získáme," poznamenal Bould.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články