Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Šance na postup jsou otevřené. Finálovou fázi hráčům vyčítat nebudu, řekl Vrba

Utkání na lavičce prožíval. A to hodně. Gestikuloval, chodil, křičel. Zejména pak při momentech, kdy jeho svěřenci měli v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem velké šance. Žádnou z nich ale fotbalisté Plzně nedali, a do odvety tak jdou s výsledkem 0:0. Ten kouč Viktorie Pavel Vrba považuje za hodně otevřený. Zároveň věří, že Západočeši na soupeřově hřišti vstřelí gól a dvojzápas se rázem otočí v jejich prospěch.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jestli jsem zklamán? Určitě jsme chtěli vyhrát, hlavně v první půli jsme si vytvořili dvě tři situace, kdy jsme mohli vstřelit gól. Bohužel jsme ho nedali, ale výsledek 0:0 je hodně otevřený. Víme, jak těžké je pro domácí mužstvo hrát v odvetě na nulu. Vstřelením branky se to pak všechno otáčí. Doufám, že vstřelíme gól a uděláme vše pro postup," řekl Vrba.

Západočeši podle něj neřešili gólové šance špatně. "Nemyslím, že bychom se chovali nějak vyloženě špatně ve finální fázi. Třeba střelu Čermáka výborně chytil gólman, že jsme vstřelili tyčku, tak to ve fotbale chodí, že jsme neměli štěstí," uvedl Vrba.

"Samozřejmě, že v takových zápasech nemáte šancí tolik, jako když hrajeme s lehčím soupeřem. Ze tří čtyř situací jsme dvě řešili velice dobře," dodal plzeňský kouč.

Spokojen mohl být s výkonem defenzivy, která soupeře nepustila k přímé střele na branku. "Olympiakos má hráče posbírané z celého světa, mají velké možnosti a jsem rád, že jsme se jim vyrovnali. Když někdo nevystřelí na bránu ani jednou, je to dobrá práce celého mužstva," uvedl Vrba.

V 72. minutě musel střídat stopera Jakuba Brabce, který by ale neměl mít vážnější zranění. "Nebylo to zapříčiněné svalovým zraněním, nešlo o žádné problémy s kolenem nebo kotníkem. Myslím, že bude k dispozici v brzké době," prohlásil Vrba.

Jeho svěřence podle všeho čeká v odvetě v Pireu bouřlivé prostředí. "V takovém prostředí vždy záleží, jaký výsledek je. Když prohráváte, samozřejmě fanoušci domácích ženou svoje mužstvo dopředu a vytváří úžasnou atmosféru. Na druhou stranu kdyby se to vyvíjelo naopak, dokážou fanoušci pro domácí hráče udělat peklo," řekl Vrba.

Ani ve třetím soutěžním utkání sezony se neprosadil útočník Michael Krmenčík, který se vrací po vážném zranění. "Vzhledem k tomu zranění, které měl, jsme s jeho přístupem a tím, co předvádí, spokojeni. Je jen otázkou času, kdy se to projeví i gólově," dodal plzeňský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články