Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šachtar porazil Chelsea, Juventus ztratil s Nordsjaellandem

Praha - Vítěz loňského ročníku Ligy mistrů poprvé od svého květnového triumfu prohrál. A podlehl týmu, na jehož hřišti se body nevybojovávají lehce - Šachtar totiž drží domácí neporazitelnost v 26 domácích zápasech v Evropě po sobě. I v úterý nad Chelsea dominoval a zvítězil 2:1. Italský mistr Juventus, který již více než rok stále uniká porážkám, a to jak v lize, tak v pohárech, byl k jedné z nich také velmi blízko. Na hřišti outsidera z Nordsjaellandu však nakonec vybojoval remízu 1:1, když se devět minut před koncem trefil Vučinič. I Barcelona se k výhře protrápila - se Celtikem doma i prohrávala, nakonec však zvítězila gólem Alby v 94. minutě.

Radující se Teixeira
zdroj: EPA

Lídr anglické ligy přišel o sérii šesti soutěžních výher a v devátém utkání pod trenérem Robertem di Matteem v Lize mistrů utrpěl první porážku. Chelsea začala na Ukrajině špatně a už ve třetí minutě inkasovala stý gól v LM. Brankáře Čecha překonal křížnou střelou Brazilec Alex Teixeira. Domácí si vytvořili na konci prvního poločasu velký tlak a naděje "Blues" držel pozorný Čech, který v krátkém sledu zlikvidoval tři dobré šance Šachtaru. Nejnebezpečnější pokus Hübschmana vytáhl reflexivním zákrokem z brankové čáry.

Doněcku, který vyhrál všech dvanáct letošních ligových zápasů, se vydařil i nástup do druhé půle. Po sedmi minutách zakončil rychlou akci přízemní střelou k tyči další brazilský záložník Fernandinho. Hosté se do mnoha vyložených šancí nedostávali a kontaktní branka Oscara z 88. minuty pro ně přišla pozdě.

Ve druhém utkání skupiny zachránil Juventus až v závěru remízu 1:1 na půdě nováčka dánského Nordsjaellandu, jenž získal v LM první bod a vstřelil premiérový gól. Brankáře "Staré dámy" Buffona překonal v Kodani v 50. minutě Beckmann, ale domácí náskok neudrželi. Třetí nerozhodný výsledek ve skupině zajistil italskému šampionovi devět minut před koncem střídající Vučinič.

Stoprocentní bilanci udržely Barcelona a Manchester United, ale oba musely doma otáčet špatně rozehrané domácí duely.

Barcelona o výhře 2:1 nad Celtikem Glasgow rozhodla na Nou Campu až ve čtvrté minutě nastavení po zásahu Alby. Katalánský celek se po Realu Madrid a Bayernu Mnichov stal třetím mužstvem v LM, který dosáhl jubilejní sté výhry.

Manchester United prohrával s Bragou po 20 minutách dokonce o dvě branky, ale dva zásahy Hernándeze a gól Evanse mu nakonec zajistily vítězství 3:2. "Rudí ďáblové" se po Arsenalu stali druhým týmem v historii LM, jenž dvakrát vyhrál zápas, v němž prohrával o dvě branky.

Dosavadní překvapení soutěže Borisov nezopakoval úvodní dvě výhry a doma podlehl Valencii jasně 0:3. Hattrickem se blýskl útočník Soldado.

Bayern Mnichov napravil minulou prohru 1:3 z Borisova a v Lille vyhrál 1:0 po Müllerově penaltě. Francouzský tým, za který si poslední minutu zahrál český zadák David Rozehnal, prohrál i třetí utkání ve skupině. V ní mají Valencie, Bayern i Borisov shodně šest bodů.

Úterní program již od 18:00 nabídl jeden zápas - Spartak Moskva s obráncem Markem Suchým se střetl s Benfikou Lisabon a chtěl napravit porážku se Celtikem Glasgow, týmem, který notoricky venku nevyhrává, aby si uchoval naději na postup. A přesně to se mu povedlo po brance Carioky a vlastního gólu Limy. Za Benfiku sice vyrovnal po půl hodině hry Lima, nakonec však portugalský tým vyšel naprázdno a s jedním bodem je poslední ve skupině.

Úterní program 3. kola LM:

Skupina E:
Šachtar Doněck - Chelsea 2:1 (1:0) Branky: 4. Alex Teixeira, 52. Fernandinho - 88. Oscar. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 51 435.
Nordsjaelland - Juventus Turín 1:1 (0:0) Branky: 50. Beckmann - 81. Vučinič. Rozhodčí: Aytekin (Něm.). Diváci: 22 404.

Skupina F:
BATE Borisov - Valencie 0:3 (0:1)
Branky: 55. a 69. Soldado, 45.+1 z pen. Rozhodčí: Thomson (Skot.). Diváci: 29 180.
Lille - Bayern Mnichov 0:1 (0:1) Branka: 20. Müller z pen. Rozhodčí: Atkinson (Angl.). Diváci: 50 000.

Skupina G:
FC Barcelona - Celtic Glasgow 2:1 (1:1)
Branky: 45. Iniesta, 90.+4 Alba - 18. Samaras. Rozhodčí: Rocchi (It.). Diváci: 77 781
Spartak Moskva - Benfica Lisabon 2:1 (2:1) Branky: 3. Rafael Carioca, 43. vlastní Jardel - 33. Lima. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.). Diváci: 37.000

Skupina H:
Manchester United - Braga 3:2 (1:2) Branky: 25. a 75. Hernández, 62. Evans - 2. a 20. Alan. Rozhodčí: Mažič (Srb.). Diváci: 73 195.
Galatasaray Istanbul - CFR Kluž 1:1 (0:1) Branky: 77. Burak Yilmaz - 19. vlastní Nounkeu. Rozhodčí: Tagliavento (It.). ČK: 28. Aguirregaray (Kluž). Diváci: 46 000.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články