Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

S Haalandem se nikdo v jeho věku nemůže měřit. Čísla mluví jasně, myslí si Guardiola

Vstup do angažmá v Manchesteru City má raketový. Erling Haaland si během pár zápasů podmanil Premier League a dle jeho kouče Pepa Guardioly stihl dokázat, že v jeho věkové kategorii není na světe nikdo lepší než právě norský kanonýr. Úřadujícího anglického šampiona po nedělní ligové výhře 6:3 v městském derby nad United čeká ve středu ve skupině Ligy mistrů FC Kodaň. Španělský stratég považuje za hlavní, aby jeho svěřenci dánský celek nepodcenili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Borussia Dortmund

Haaland načal angažmá v Manchesteru, kam přestoupil po konci minulé sezony, impozantním způsobem. V 11 soutěžních utkáních nastřílel 17 branek a na další tři nahrál. V Premier League mu na tři hattricky, které zaznamenal v posledních třech domácích zápasech, stačilo pouze osm duelů, což se před ním nikomu nepodařilo. Druhý Michael Owen na to potřeboval 48 utkání.

"V jeho věku se s ním nikdo nemůže měřit. Nikdo. Čísla mluví sama za sebe," řekl Guardiola o norském reprezentantovi před duelem s FC Kodaň.

"Citizens" vstoupili do hlavní fáze Ligy mistrů výhrami 4:0 v Seville a 2:1 nad Dortmundem. Celek z dánské metropole naopak v Dortmundu prohrál 0:3 a doma remizoval s andaluským mužstvem bez branek.

"Uvědomuju si, že dánští novináři a fanoušci očekávají naše vítězství, nejsem ale tenhle typ trenéra. Kodaň naprosto respektuju. V minulé sezoně vyhráli ligu a někdy se stane, že v té další se vám tolik nedaří. Včera i dnes ráno jsem se na ně díval. Nekoukám na tabulku, ale na to, jaký je to tým. K Lize mistrů mám velký respekt a nejinak tomu bude i zítra," konstatoval Guardiola.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články