Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

S APOELem se dá hrát, vědí slávisté. Musíme navázat na druhou půli, říká Hušbauer

Nikósie – Slávisté litovali prospaného začátku a nevyužitých šancí. Trestem byla porážka 0:2 na hřišti klubu APOEL Nikósie. Kapitán Milan Škoda před odvetou neskládá zbraně, protože cítil, že Pražané kyperského šampiona chvílemi výrazně přehrávali.

Zklamaní fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK/AP

"Samozřejmě, že to pro nás úplně není příznivé. Ale kromě prvních patnácti minut se s nimi dalo hrát, chvílemi jsme je i dost přehrávali a vytvořili si šance," řekl Škoda.

Záložník Josef Hušbauer viděl utkání podobně. "Ani jsem se nedotkl balonu a už jsme prohrávali. V téhle soutěži je to obrovská chyba takhle brzy inkasovat, my ty chyby navíc udělali dvě a to nás může stát postup. I tak jsme s tím mohli něco dělat, měli jsme dost šancí, abychom aspoň jeden dva góly vstřelili. Bohužel," litoval Hušbauer.

Slávisté stejně jako v předchozím předkole v Borisově nezvládli vstup do utkání a APOEL už na začátku desáté minuty vedl 2:0. "Začátek se nám opravdu hrubě nepovedl, ve druhé minutě jsme dostali gól ze standardky, pak hned druhý. To bylo strašné. Už v Borisově jsme dostali v prvním i druhém poločase rychlý gól, teď znovu. Nevím, čím to," přemítal jednatřicetiletý Škoda.

"Společné znaky? Asi možná malá koncentrace při dlouhých balonech nebo při standardkách. Takhle brzy inkasovat, to se nesmí v takové soutěži stávat. Kdyby to hezky sehráli, ale to byl nepovedený balon na první tyč a stejně tam byli dva hráči úplně sami," litoval Hušbauer.

"Nemyslím si, že by na nás dolehla divoká atmosféra. Klimatické podmínky možná hrály roli postupem času, na začátku ne. Štěstí asi přeje spíš zkušeným, nám tentokrát ze začátku nepřálo vůbec. APOEL se dostal rychle do vedení a to mu pomohlo," konstatoval Škoda.

Mužstvo se jako kapitán snažil po nepovedeném vstupu povzbudit. "Po těch deseti minutách to bylo frustrující, ale pak jsme se všichni hecovali, že to nesmíme vzdát, že musíme zamakat a dát gól. Odmakali jsme to, šancí jsme měli dost, ale odměna v podobě gólu tam nebyla. Kdybychom pak aspoň dali gól, bylo by to veselejší," podotkl Škoda.

Škoda už zvedal ruce

Jednu z největších šancí měl po hodině hry Hušbauer, který ani nadvakrát nepřekonal domácího gólmana. "Nějak jsem to dával a Pepa šel sám. Ještě se to k němu odrazilo zpátky a obstřeloval to, nechápu, jak se tam gólman dostal, to jsem koukal. Už jsem pomalu zvedal ruce. A pak tam byly další šance, které jsme nedotáhli, nebo byli zbrklí," litoval Škoda.

"Byla to moje chyba. Dobře jsme to zapresovali a šel jsem sám z levé strany. Možná by bylo lepší, kdybych to měl na pravou, takhle mi to sjelo. Pak jsem zkoušel dohrát odražený míč, obstřelit gólmana, ale dobře mi to chytil," prohlásil Hušbauer.

Je mu jasné, že Slavia si odváží domů k odvetě velmi nepříznivý výsledek. "V téhle soutěži dohánět prohru 0:2 je velmi těžké, ale i tak si myslím, že to bude určitě hratelné. Máme domácí zápas, a když dáme rychlý gól, a i když ho nedáme, budeme furt žít. Hlavně neinkasovat. Stát se může všechno," řekl Hušbauer. "Musíme navázat na druhou půli. Viděli jsme, že se z nimi dá hrát. Oni viděli, že i my jsme dobrý tým. Měli trochu respekt druhou půli, zatáhli se, bohužel nám tam nic nespadlo," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články