Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Ruský tisk: CSKA ukázalo vůli, Sparta hrála příliš lehkomyslně

Moskva - Moskevský CSKA ve středu v Praze nikoli bez pomoci lehkomyslného soupeře vybojoval postup, přestože utkání se vyvíjelo katastroficky, napsal v komentáři k zápasu mezi CSKA a Spartou v 3. předkole fotbalové Ligy mistrů deník Kommersant. "Sparta se hnala za útokem dokonce i v oslabení, což se rovnalo sebevraždě. Tak, jako hrála Sparta, se v Lize mistrů nebojuje," konstatoval ruský list.

Marek Matějovský v utkání s CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ti, kdo předpokládali, že Sparta bude starostlivě hájit nerozhodný výsledek z Moskvy, se silně přepočítali. Češi hned v úvodu CSKA zatlačili, Moskvané ztráceli míče a v obraně se objevily mezery, píše list. Po dvou gólech se hráči CSKA ocitli pod ledovou sprchou a málem dostali třetí branku.

Po takovém drtivém začátku by se pragmatičtější tým, než je Sparta, snažil odvrátit jakékoli nebezpečí od své branky. Češi ale prostě nedokázali a ani nechtěli hrát defenzivní fotbal, za což nakonec zaplatili. Ani první ruský gól je nevaroval a pokračovali v bezstarostných útocích, uvedl Kommersant. Pochválil přitom obránce Fernandese, který po faulu Matějovského "umně předvedl nesnesitelnou bolest a přinutil sudího ukázat rovnou červenou kartu".

Sovětskij sport označil postup CSKA za vítězství vůle. Trenér Leonid Sluckij v rozhovoru s reportérem listu prohlásil, že "superstart" Sparty nebyl důsledkem špatné přípravy CSKA na zápas, ale projevem kvality letenského týmu. Sparta ale nedokázala nasazené tempo udržet. "Závěr je zřejmý: mužstva lépe útočila a hůř bránila. Že všechno rozhodl jeden gól, je fakt," konstatoval trenér.

List v komentáři Sluckému vyčítá, že i když hra Sparty prý nebyla překvapením, tým CSKA se dlouho nedokázal přizpůsobit. "Proti agresivní a nátlakové hře Čechů se vytasil se stejným herním stylem, který stačí k převaze v ruské nejvyšší soutěži. Tým s tak jasně patrnými rychlostními a silovými charakteristikami (jako Sparta) ale v ruské lize není," uvedl Sovětskij sport. "Bylo zapotřebí bolestné a téměř opožděné úsilí, jak soupeři ukázat, kdo je kdo," shrnul list svůj komentář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články